Makdan, M.

Accommodatie

Onbekend

Na veel regenval op vrijdag en de nacht van vrijdag op zaterdag werd er vandaag aangetreden tegen De Meer op een zwaar grasveld waar het lastig op voetballen was.

De wedstrijd begon erg rommelig van beide kanten. Veel balverlies en veel lange ballen waren de oorzaak. Beide teams probeerde te voetballen op het hobbelige veld en creëerde ook kansjes. Iedere keer stonden de keepsters goed op hun post om de openingstreffer te voorkomen. Een corner moest eraan te pas komen om de score te openen. Helaas voor Saestum viel deze aan de verkeerde kant en moesten we vol aan de bak om puntverlies te voorkomen.
Op een goede bal vanuit het middenveld joeg Djaylani goed door op haar tegenstander en stond plots 1 op 1 op de keepster. Het schot van Djaylani was prima geplaatst waardoor de keepster er niet bij kon. Zo was 10 minuten na de openingstreffer de stand weer gelijk.
Na de gelijkmaker kwam Saestum iets beter in haar spel. Veronique kan ervoor zorgen dat Saestum op voorsprong kwam. Helaas wist Veronique het netje niet te vinden. Wel was het Veronique die een prima corner wist te trappen. Inge kwam knap voor haar tegenstander en kon de corner omzetten tot een doelpunt. 2-1 voor Saestum. Dit was tevens de ruststand.

In de kleedkamer waren er geen vrolijke gezichten te zien. Saestum haalde bij lange na niet het niveau wat het kan halen. Na goede afspraken hoopte we in de 2de helft het Saestum te zien van vorige week. Meteen vanaf het begin van de 2de helft waren de intenties duidelijk en zette we de tegenstander onder druk. Doordat de 3-1 uitbleef bleef de Meer in een stuntje geloven en werd het tegen het einde van de wedstrijd nog erg spannend. Gelukkig voor Saestum wist de Meer niet meer te scoren en was de felbegeerde overwinning binnen.

In de tweede helft hebben we met elkaar laten zien dat als we als team alles willen geven en er vol voor gaan we met elkaar veel voor elkaar kunnen krijgen.