Wedstrijdverslag Saestum Vr 2 - GJS Vr1: uitslag 2-0

Scheidsrechter

Rotscheid, E.

Accommodatie

Onbekend

Op deze druilerige zaterdagmiddag stond voor Saestum vrouwen 2 de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Lukt het dit jonge team met een aantal ervaren speelsters om winterkampioen te worden? Voor deze wedstrijd was de voorsprong op de nummer 2, 2 punten dus er moest worden gewonnen.

Meteen vanaf het begin waren de intenties van de meiden duidelijk. Ze kwamen maar met 1 doel het veld op en dat was winnen. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander maar was het lastig om het gaatje door de verdediging te vinden. De kansjes die werden gecreëerd werden er soms met knappe reddingen uitgehouden door de keepster. GJS wist tot 2 kansjes te komen maar konden het onze verdediging en keepster in de eerste helft niet lastig maken. In de 37ste minuut was daar de 1-0. Een steekbal beoordeeld met een 8,7 door hoofdtrainer Rik zorgde ervoor dat Melanie alleen door kon lopen op de keepster. Melanie bleef rustig en ronde beheerst af. De 1-0 was tevens de ruststand.

Na de rust een nog eentoniger beeld. GJS kreeg 1 kans door een foutje in onze verdediging maar Naomi stond op haar post om de 0 te houden vandaag. Voorin werd er kans op kans gecreëerd maar wisten we de wedstrijd nog niet in het slot te gooien. Een prima actie van Moisa werd door Melanie keihard op de lat geknald, een steekbal van Moisa kon niet worden afgerond door Lisa en het knap wegdraaien van Carlijn kon ze helaas zelf niet belonen met een doelpunt. Het werd nu toch echt wel tijd om te gaan scoren aangezien we dit seizoen al vaker hebben gezien dat als we zelf niet scoren de tegenstander het bij ons doet. Vandaag was dit echter niet het geval. Lisa probeerde met een omhaal te scoren maar het schot werd geblokt. De bal kwam voor de voeten van Djaylani die niet nadacht en de bal snoeihard binnenschoot. Ook na de 2-0 kreeg Saestum nog voldoende kansen om de score uit te bouwen maar helaas lukte dit niet.

De 2-0 overwinning vandaag is een prima resultaat. In de eerste helft van de competitie hebben we laten zien goed met elkaar te kunnen voetballen. Belangrijk blijft om scherp te en betrokken te blijven bij het team zowel in als buiten het veld. We gaan als koploper de winterstop in en daar mogen we met deze jonge ploeg super trots op zijn. Echter telt winterkampioen niet en gaan we energie tanken om na de winterstop weer te knallen op het veld.

Na de wedstrijd werd er een gezellig feestje gehouden door de 3 vrouwenselecties teams waar te zien was dat er ene prima sfeer hangt in de selectie.