Een flinke overwinning op Sc 't Gooi van de Saestumers

Datum

17 maart 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de wedstrijd tegen ’t Gooi op het programma. Sc t Gooi is altijd een lastige tegenstander voor de speelsters van Saestum dus wisten we vandaag wat we moesten doen.

Met 13 niet helemaal fitte meiden werd er afgereisd naar Hilversum met maar 1 doel de 3 punten mee terug nemen naar Zeist. De stevige wind die er stond maakte het niet makkelijk om te voetballen. Saestum had in het begin moeite om elkaar te vinden waardoor ’t gooi gevaarlijk kon worden. De tweede grote kans binnen twee minuten werd benut en zo werd er al snel tegen een 1-0 achterstand aangekeken.
Na nog een super redding van Naomi die de 2-0 voorkwam kwam Saestum steeds beter in het spel. Met goede aanvallen over de grond wisten we gevaarlijk te worden maar miste net het laatste stukje. In de 23ste minuut kregen we wat hulp van ’t gooi. Een voorzet van Tjitske werd in eigen doel gewerkt en kreeg saestum de verdiende gelijkmaker. Na de gelijkmaker hield Saestum het betere van het spel maar werd ’t gooi af en toe gevaarlijk via een counter of een slechte bal aan saestum zijde. Na een aantal kansjes was het Lisa die saestum op voorsprong schoot. Een aanval over veel schijven met 1 a 2 keer raken belande op randje 16 bij Lisa die niet nadacht en beheerst binnenschoof. Met een 2-1 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht om weer even op te warmen.

De tweede helft begon Saestum voortvarend. Door de wind kwam ’t Gooi er moeilijk uit en hier werd goed van geprofiteerd. In de 53ste minuut was het Marijn uit een corner die de bal binnenschoot.  3 minuten later werd het 4-1. Een steekbal van Tami, gevolgd door een overstapje van Carlijn zette Lisa alleen voor de keeper en zo tekende Lisa voor haar 2de van de middag. De 4-1 betekende tevens dat de wedstrijd was gespeeld. De vermoeidheid en de kleine pijntjes zorgde ervoor dat saestum iets minder fanatiek de duels opzocht en ’t Gooi beter in de wedstrijd kwam. Tot doelpunten leidde dit echter niet. Vlak voor tijd zette Lisa met haar 3de de 5-1 eindstand op het bord.

Ondanks de gevoelstemperatuur van -10 denk ik dat weinig Saestum supporters het koud hebben gehad. Met kleine pijntjes en zelf zieke speelsters op het veld hebben jullie vandaag laten zien echt als een team op het veld te staan en voor elkaar door het vuur te gaan.

Op naar volgende week waar Be Quick op bezoek komt in Zeist.