Saestum vr2 breekt door de muur van Lyra

Saestum vr2 breekt door de muur van Lyra

LYRA VR1

0 - 2

Saestum VR2

Competitie

1e klasse A

Datum

23 maart 2019 14:30

Accommodatie

Sparta Stadion
Spartapark-Noord 1
3027VW
ROTTERDAM
tel. 010-8909220

 

Op zaterdag 23 maart werd er door de speelsters van Saestum vrouwen 2 afgereisd naar Lyra in de Lier. Thuis voetbalde we tegen een muur en kwam Lyra er via de counter af en toe gevaarlijk uit. Hoe kunnen we vandaag de muur slechten en ervoor zorgen dat de restverdediging optimaal staat zodat er geen counter om de oren krijgen?

 

Meteen aan het begin van de wedstrijd was de intensie van Lyra duidelijk. Compact bij elkaar spelen en gokken op een goede uitbraak. Saestum was veel aan de bal en had moeite om kansen te creëren. Lyra was erg slordig aan de bal waardoor balbezit van Lyra bijna meteen leidde tot balverlies en Saestum weer kan bouwen aan een aanval.

Het voetbal van Saestum was verzorgd tot de 16 meter maar erg veel verder kwamen we niet. De afstandsschoten werden niet echt gevaarlijk dus was het zaak om ons geduld te bewaren en het baltempo op te voeren. Met een aantal combinaties door de muur heen werden we iets gevaarlijk maar echt grote kansen waren er nog niet te noteren.

In de 31ste minuut kwam Saestum toch op voorsprong. Een afstandsschot van Laura belande op de lat. Via de lat kwam de bal ongelukkig op de rug van de keepster en belande in het doel. De bevrijdende 0-1 voor Saestum was een feit. Na de 0-1 nog steeds hetzelfde spelbeeld. Saestum aan de bal en Lyra dat met man en macht verdedigde. Een prima actie aan de zijkant belande bij Robin voor haar voeten. Robin wist de bal echter niet te promoveren waardoor er met een 0-1 stand werd gerust.

 

Na de rust een ander Lyra en een ander Saestum. Waar Saestum in de eerste helft zuinig speelde met de bal leidde het aan het begin van de tweede helft er veel slordig balverlies. Lyra werd wat zuiverder aan de bal waardoor ze dichter bij ons doel kwamen. Een grote kans voor Lyra werd naast geschoten waardoor Saestum wakker werd geschut. Leuke aanvallen leidde tot kleine kansjes en de afstandsschoten werden gevaarlijker. Het was uiteindelijk Aysha die de wedstrijd besliste. Na lang blessureleed maakte Aysha haar rentree bij vrouwen twee en beloonde dit met een doelpunt. Een afstandsschot in het hoekje was onhoudbaar.

Het restant van de wedstrijd werd in een veel te laag tempo uit gevoetbald waardoor er aan beide kanten weinig te beleven viel.

 

Ook vandaag werden de punten weer mee terug genomen naar Zeist. Een grootse wedstrijd was het niet maar daar zijn vaak twee ploegen voor nodig.

In de busjes terug werd bekend dat IJFC had verloren had verloren van IJzendijke waardoor onze voorsprong op de nummer twee CSW nu 15 punten bedraagt. Met nog zes wedstrijden te spelen betekend dit dat we aankomende wedstrijd kampioen kunnen worden. We zijn dan wel afhankelijk van ons eigen resultaat tegen het fysiek sterke SSS en de uitslag in zeeland tussen IJzendijke en CSW. Mochten wij de wedstrijd winnend afsluiten en CSW punten laten liggen is het kampioenschap een feit.

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!