De wedstrijd na de kampioenschap

De wedstrijd na de kampioenschap

IJFC VR1

0 - 5

Saestum VR2

Competitie

1e klasse A

Datum

13 april 2019 14:30

Accommodatie

Sparta Stadion
Spartapark-Noord 1
3027VW
ROTTERDAM
tel. 010-8909220

 

Een week na het behalen van het kampioenschap wachtte de competitiewedstrijd uit bij IJFC. Thuis hadden we het lastig tegen IJFC dus we konden onze borst nat maken. Tijd om de knop om te zetten en de drie punten mee terug te nemen naar Zeist.

 

Tijdens de toss kregen we van IJFC twee flessen met celebrations voor het behalen van het kampioenschap. IJFC bedankt voor dit leuke gebaar. 

 

Het begin van de wedstrijd was van Saestum kant erg rommelig. IJFC zat er kort op waardoor Saestum de bal te gehaast probeerde te spelen wat leidde tot veel balverlies. In de 15de minuut had Saestum de eerste echte aanval. Aan de linkerkant wisten Lynn, Myrthe en Tessa elkaar goed te vinden. Tessa werd weggestuurd en had een prima voorzet in huis. De bal kwam bij Laura die in eerste instantie de bal niet goed raakte maar ze kreeg nog een kans en wist de bal tegen het net aan te krijgen 0-1. Na het doelpunt kwam Saestum beter in haar spel en wisten elkaar makkelijker te vinden. In de 22ste minuut was het Carlijn die de voorsprong verdubbelde. Lynn wist met een steekbal Carlijn alleen voor de keeper te zetten. Carlijn hield haar koppie erbij. Meteen na de 2-0 drie supergrote kansen voor IJFC die gelukkig voor Saestum niet werden omgezet in doelpunten. In de 30ste minuut was het Tessa die Laura wist te bereiken. Laura nam de bal prima mee en wist de 0-3 te scoren. De 0-3 was tevens de ruststand.

 

Na de rust schoot Saestum uit de startblokken en wist binnen 10 minuten de score uit te breidde naar 0-5. Aysha kreeg de bal in de voeten en na een prima actie wist ze de vrijstaande Laura te bereiken die haar 3de doelpunt van de wedstrijd binnenschoot. De 0-5 werd binnen getikt door Carlijn. Laura werd aan de zijkant weggestuurd, omspeelde haar tegenstander en zag de vrijstaande Carlijn. IJFC kreeg in de laatste fase nog een aantal goede mogelijkheden maar met kunst en vlieg werk wist Saestum de 0 te houden.

 

Vandaag een ruime overwinning na het feestje van vorige week. De aankomende twee weken staan er geen competitiewedstrijden op het programma.  Na de break staan er nog 4 mooie wedstrijden op het programma om stappen te maken richting de hoofdklasse aankomend seizoen.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!