2de competitiewedstrijd

2de competitiewedstrijd

Wartburgia asv VR2

4 - 6

Saestum VR2

Competitie

1e klasse A

Datum

29 september 2018 15:45

Accommodatie

Sparta Stadion
Spartapark-Noord 1
3027VW
ROTTERDAM
tel. 010-8909220

 

Vandaag de 2de competitiewedstrijd na de eerste 3 punten van vorige week wachtte vandaag de uitwedstrijd bij Wartburgia. Wartburgia een tegenstander die graag veel praat om samen met het publiek de meiden uit hun spel te halen. Zaak dus om ons koppie erbij te houden en ons eigen spelletje te blijven spelen.

 

Het begin van de wedstrijd was erg rommelig. Het baltempo lag te laag waardoor Wartburgia er kort op zat en het lastig was er onderuit te voetballen. In deze fase kreeg Wartburgia goede kansen. In de 6de minuut was het raak. Een verkeerde terugspeelbal werd onderschept en netjes binnengeschoten.  Dit doelpunt was het teken om hard te gaan knokken en het baltempo op te schroeven. Met mooie combinaties werden er wat kansen gecreëerd maar bleef Wartburgia aan de andere kant erg gevaarlijk. Binnen 2 minuten wist Saestum de achterstand op te buigen naar een voorsprong. In de 17de minuut was daar de gelijkmaker. Djaylani ging ervandoor aan de linkerkant waarna Wartburgia de voorzet in eigen doel wist te werken. De 2-1 kwam op naam van Robin. Carlijn werd in de voeten aangespeeld waarna ze goed het overzicht bewaarde en Robin helemaal vrij zag staan. Robin wist hier wel raad mee en schoot beheerst de bal binnen.

Na de voorsprong golfde het spel op en neer. Waar Saestum het beste veldspel had wist Wartburgia er toch iedere keer gevaarlijk uit te komen. 7 minuten voor rust schoot Wartburgia de gelijkmaker binnen. Lang konden ze hier niet van genieten want Marijn wist met een schitterende bal Carlijn voor de keeper te zetten die wel raad wist met deze kans. 2-3. Dit was nog niet de ruststand want Wartburgia wist in de 5 minuten voor rust de 2-3 achterstand om te buigen naar een 4-3 voorsprong.

Saestum ging dus met een achterstand de rust in maar was zeker niet kansloos.

 

In de rust werd er besloten om tactisch iets anders te gaan staan om de aanvallers van Wartburgia wat minder ruimte te geven. Dit plannetje pakte prima uit. Wartburgia kwam er veel minder uit en wist nog maar weinig kansen te creëren. Voorin wist Saestum veel gevaar te stichten. In de 53ste minuut was het Carlijn die met links de stand gelijk wist te trekken na een voorzet van Robin. 10 minuten later waren de rollen omgekeerd. Carlijn wist Robin in stelling te zetten die de bal binnen wist te krullen. Met nog 20 minuten te spelen was daar de verdiende voorsprong voor Saestum 4-5. 5 minuten voortijd wist Robin met haar 3de doelpunt de overwinning zeker te stellen.

 

Vandaag een Saestum gezien wat voor iedere meter heeft geknokt. In de eerste helft moeite met de aanval van Wartburgia. Waar dit in de 2de helft prima werd rechtgezet. Een leerzame wedstrijd en weer 3 punten in de tas. Op naar volgende week.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!