8ste wedstrijd en misschien de periode titel?

Datum

17 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Met een fris lentezonnetje werd de weg gevonden naar Wilnis waar de 8ste competitiewedstrijd op het programma stond. Lukt het de talenten van Saestum ook de 8ste wedstrijd op rij te winnen en de 1ste periode de pakken?

CSW staat voor aanvang van deze speelronde op de 3de plek, vooraf een mooi affiche waarin we top moeten zijn om de periode te kunnen pakken.

Helaas speelde we vandaag niet in ons thuis tenue van Mossink Electrotechniek maar in de witte uitshirts.

Saestum begon vandaag met een jonge ploeg aan de wedstrijd. De gemiddelde leeftijd van de talenten was namelijk nog geen 18 jaar. Meteen aan het begin van de wedstrijd werd duidelijk waarom Saestum naar Wilnis was afgereisd. Volle bak druk zetten en in balbezit de bal lekker laten gaan resulteerde in veel balbezit en een flitsende start vanaf Saestum kant.

In de 1ste minuut kan de 1-0 en worden opgeschreven. Danique en Carlijn zetten goed druk waardoor ze de bal konden onderscheppen gevolgd door een prima actie aan de zijkant van Danique kon ze Carlijn alleen voor de keeper zetten. Carlijn twijfelde geen moment en haalde de trekker over. Na de 1-0 bleef Saestum de bovenliggende partij. In de 10de minuut kon Iris net haar voet niet tegen de bal zetten na een voorzet van Danique. 5 minuten dan wel de verdiende 2-0. Via een tikkie takkie Barcelona aanval met veel 1 keer raken door meerdere speelsters kwam de bal bij Iris terecht die ruimte had om te schieten. Echter zag ze Djaylani naast haar er beter voorstaan en legde de bal af. Djaylani schoot de bal als een kanonskogel strak in het netje 2-0. Vlak na de 2-0 meteen de 3-0. Een diepe bal van Juliette kwam bij Iris terecht. Met een prima actie zette ze haar tegenstander opzij om daarna de keeper te verschalken. Nog voor rust ook nog de 4-0. Door weer goed druk te zetten als team kan Tessa de bal onderschepen. Na een prima 1-2 met Danique stond ze alleen voor de keeper. Tessa wist hier wel raad mee en met een comfortabele 4-0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

In de rust besproken wat er goed ging en wat nog beter kon. Zaak was vooral om geconcentreerd te blijven en op dezelfde we door te gaan. Het eerste gedeelte van de 2de helft kwam CSW sterk uit de start blokken en kwam Saestum er moeilijk uit. Een grote kans voor CSW werd overgeschoten waardoor Saestum weer bij de les was en vrolijk doorging waar het gebleven was. Wel kwam CSW er aan de bal beter uit waardoor we meerdere kansjes/kansen weggaven. In de 54ste minuut was daar de 5-0. Danique wist de bal te onderscheppen en na een 1-2 met Carlijn beheerst af te ronden. Na deze kans had Esmee voor het eerst in de wedstrijd echt wat te doen en hoe. De spits van CSW liep in een 1 op 1 situatie op Esmee af, Esmee gooide zich volle overtuiging voor de bal en wist knap te redden. Niet veel later wist CSW dan toch te scoren. 5-1. Het volgende doelpunt was weer voor Saestum. Djaylani stuurde Carlijn weg die met de 1 op 1 kans wel raad wist. 6-1.

Na de 6-1 wist CSW weer te scoren na een mooie aanval. 6-2.

Saestum liet dit niet op zich zitten. Steffanie jaagde de verdedigers van CSW op waardoor de bal bij Carlijn kwam. Carlijn draaide op 20 meter van het doel prima weg bij haar tegenstander om meteen vanuit de draai binnen te schieten. 2-7. De 2-8 kwam op naam van Lisa met een afstandsschot over de keepster heen. Carlijn wist ook haar 4de doelpunt van de midden te scoren. Een diepe bal van Juliette kwam bij haar terecht en zonder na te denken schoot Carlijn binnen. CSW wist uit een vrije trap nog de 3-9 te scoren. Na nog een aantal kansen van Saestum bleef het bij 3-9. Wat er echt even gezegd moet worden is dat we vandaag een prima leidende scheidsrechter hadden. Dhr. G van Hasselt liet doorspelen waar het kon en trad op waar nodig.

Deze terechte overwinning zorgde ervoor dat Saestum de periode titel binnen heeft na 8 overwinningen op rij kunnen we alleen maar zeggen dat dit dik en dik verdiend is. We zijn de competitie gestart door als een team op het veld te staan ongeacht welke 11 speelsters de wedstrijd begonnen. Met een grote selectie zijn er een aantal meiden die weinig minuten maken in vrouwen 2 maar zonder onrust te stoken accepteren de meiden hun rol en knokken ze iedere training en tijdens de wedstrijdminuten die ze krijgen bij de MO-19 of als invalster bij vrouwen 2 om te laten zien dat ze thuishoren in het veld bij vrouwen 2.
Als we als team iedere wedstrijd blijven strijden kunnen er leuke dingen gebeuren. Zaak om iedere wedstrijd de volle 100% voor de winst als team. Op naar volgende week waar Lyra op bezoek komt in Zeist.