Ontmoeting met nummer 3

Ontmoeting met nummer 3

Saestum VR2

5 - 0

CSW VR1

Competitie

1e klasse A

Datum

16 maart 2019 15:15

Scheidsrechter

E. Rotscheid

Accommodatie

Sparta Stadion
Spartapark-Noord 1
3027VW
ROTTERDAM
tel. 010-8909220

 

De 15de wedstrijd van het seizoen stond alweer op het programma. De nummer 3 van de lijst CSW kwam op bezoek in Zeist. Uit was het een doelpuntrijke wedstrijd en was de eindstand 3-9 van Saestum. Wat zal het deze wedstrijd worden?

 

De eerste helft had Saestum de wind vol tegen en was het zaak om de bal over de grond bij elkaar in de voeten te spelen zodat de wind weinig vat zou hebben op de bal. Na een wat rommelig begin waar CSW vol druk zette en Saestum er met de wind lastig uit kwam, kwam saestum beter in de wedstrijd. Met een aantal leuke aanvallen kwam Saestum van de eigen helft af en was de eerste echte kans meteen raak. Een prima actie van Carlijn zorgde ervoor dat ze bij de achterlijn terecht kwam, goed het overzicht behield en een prima voorzet afleverde bij Laura. Laura kwam goed voor haar tegenstander en schoot beheerst binnen. Een lekkere voorsprong zo vroeg in de wedstrijd. Niet veel later was het Carlijn die de voorsprong verdubbelde door goed op te letten en er als de kippen bij te zijn als de keepster van CSW een foutje maakt. Na de 2-0 kreeg CSW 3 grote kansen door een diepe bal maar werden de gevaarlijke situaties onschadelijk gemaakt door Naomi die op haar post stond onder de lat of door net een voetje van de verdediging. Vlak voor de rust wist Carlijn nog een doelpuntje mee te pikken. Sara ging vanuit achteruit op avontuur met de bal. Na een prima 1-2 op het middenveld dacht iedereen dat Sara op de rand van de 16 uit ging halen. Sara behield echter het overzicht en zag de vrijstaande Carlijn in de 16 meter. Met uiterste precisie wist Sara de bal bij Carlijn te krijgen die wel raad weet met dit soort kansen.

Na een prima eerste helft kon er met een 3-0 voorsprong wat puntjes op de i worden gezet om de tweede helft de overwinning veilig te spelen.

 

Na de rust was het lastig voetballen met wind mee. De wind zorgde ervoor dat veel ballen te hard gingen en er van ons eigen spelletje niet veel terecht kwam. Verdedigend stond het als een huis waardoor ook CSW niet echt gevaarlijk kon worden. In de laatste 5 minuten wist saestum de score nog iets uit te bouwen. Uit een corner kreeg Tessa de bal voor de voeten. Tessa dacht niet na en met een volley wist ze de bal hoog in het netje te schieten. Het laatste doelpunt kwam op naam van Carlijn die hiermee haar onofficiële hattrick voltooide.

 

Ondanks de lastige wind een mooie 5-0 overwinning op de nummer 3. Verdedigend stond het vandaag prima en is er weinig weggegeven. Clara, Marijn, Sara en Pascalle hadden snelle fysieke tegenstanders tegenover zich maar stonden hun mannetje. De keren dat er iemand doorbrak was er Naomi die het doel schoon wist te houden. Het middenveld, Lisa, Iris en Tessa met later in de wedstrijd Manon en Juliette, heeft veel meters gemaakt om zowel aanvallend als verdedigend hun taken te volbrengen. Aanvallend was het lastig voetballen met de wind maar was er vaak dreiging. Laura en Carlijn wisten de dreiging om te zetten in doelpunten maar Pomme en Robin waren net zo vervelend voor de verdediging van CSW.

Naast de 14 meiden die vandaag hebben gespeeld zijn dit seizoen natuurlijk Esmee, Lynn, Aysha en Djaylani van waarde geweest voor het team en zullen dit ook zeker de aankomende wedstrijden weer gaan worden.

 

De nummer 2 IJFC heeft verloren van Wartburgia waardoor de voorsprong op de nummer twee inmiddels 14 punten is. Op naar volgende week waar de lastige uitwedstrijd tegen Lyra wacht. Thuis hadden we veel moeite om de opgestelde muur te doorbreken dus we weten wat er deze week op de training wordt verwacht om ons goed voor te bereiden op Lyra.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!