Datum

9 maart 2019 11:15

Accommodatie

Onbekend

Na twee competitie vrije weken werd vandaag de competitie hervat met de uitwedstrijd bij sporting’70. Sporting’70 is altijd een lastige tegenstander voor Saestum dus een mooie wedstrijd om het gelijke spel van vorige wedstrijd recht te zetten.

De eerste helft begon Sporting’70 voortvarend door steeds een speelster door te schuiven waardoor het lastig werd om volgens ons eigen spel op te bouwen. Een slordige bal op het middenveld zorgde ervoor dat de eerste kans voor Sporting’70 was maar gelukkig wist Sporting’70 deze kans niet te benutten. De eerste goede kans voor Saestum was wel raak. Een afstandsschot van Lisa kon door de keepster niet goed worden verwerkt waardoor Laura de rebound binnen kon schieten. De rest van de eerste helft was rommelig. Saestum dat moeite had om de ballen zuiver bij elkaar in de voeten te spelen waardoor er veel balverlies was en Sporting’70 dat vooral met de lange bal kansen probeerde te creëren. Aan beide kanten waren er wat kansen maar in de eerste helft werd er niet meer gescoord.

Na de thee begon Sporting’70 goed aan de tweede helft. Een kans werd uiteindelijk tot corner verwerkt die met man en macht werd verdedigd door Saestum. Na nog een goede mogelijkheid voor Sporting’70 begon Saestum beter in de wedstrijd te komen. Met mooie aanvallen werd er onder de druk van Sporting’70 uit gevoetbald. Door de tegen wind kwam Sporting’70 er nog moeilijk uit waardoor er kansen voor Saestum kwamen. In de 60ste minuut was het raak. Saestum zette goed met elkaar druk waardoor Sporting’70 de bal inleverde bij Tessa. Tessa behield goed het overzicht en wist Iris vrij te zetten op de 16 meter. Iris dacht niet na en schoot de bal beheerst in het hoekje achter de keeper.

Tien minuten later goede saestum de wedstrijd op slot. Met een steekbal werd Carlijn weggestuurd met links en rechts een medespeelster. Door goed om zich heen te kijken werd niet de voor de hand liggende keuze gemaakt maar wist Carlijn uit de draai Tessa te bereiken. Tessa legde de bal een keer goed neer en draaide de bal daarna schitterend over de keepster in de verre hoek 0-3 en gezien het wedstrijdbeeld wedstrijd gespeeld.

Saestum ging echter nog op zoek naar meer doelpunten en Sporting wilde graag de aansluitingstreffer maken. Het was Saestum dat voor het volgende doelpunt zorgde. Na een mooie actie langs de lijn van Tessa kwam de bal bij Iris terecht, Iris wist vervolgens Lisa te bereiken. Lisa omspeelde een tegenstander en knalde de bal daarna in de hoek. 10 minuten voor tijd wist Sporting’70 de 1-4 binnen te schieten waardoor de wedstrijd met 1-4 werd gewonnen.

Na het gelijkspel van vorige wedstrijd vandaag de drie punten mee terug genomen naar Zeist. Met vlagen werd er goed gevoetbald maar was het af en toe ook erg slordig aan de bal. Op naar volgende week waar CSW richting Zeist komt.