Saestum vr2 – SSS vr2 Kampioenswedstrijd of toch niet?

Saestum vr2 – SSS vr2 Kampioenswedstrijd of toch niet?

Saestum VR2

3 - 2

SSS VR2

Competitie

1e klasse A

Datum

6 april 2019 15:30

Scheidsrechter

T. Bode

Accommodatie

Sparta Stadion
Spartapark-Noord 1
3027VW
ROTTERDAM
tel. 010-8909220

 

De 17de competitieronde stond op het programma. Met 15 punten voorsprong op de nummer twee betekende dit dat we vandaag kampioen konden worden.
Om een feestje te mogen vieren moest Saestum zijn eigen wedstrijd dan winnen en moest CSW punten morsen in zeeland bij IJzendijke.  

 

Om 15:00 uur werd er afgetrapt in Zeeland waar IJzendijke binnen een half uur de voorsprong pakte. Een mooie uitgangspositie voor Saestum omdat CSW nu twee keer moest scoren.

Om 15:30 begon de bal te rollen in Zeist. Tijdens de warming-up was duidelijk te zien dat er een groot gedeelte zenuwachtig was voor de wedstrijd en dit was in de eerste helft van de wedstrijd duidelijk te zien. Saestum was bang om een bal te vragen en om het eigen spelletje te spelen waardoor er veel te veel diepe ballen werden gegeven. SSS deed hier vrolijk in mee waardoor het spel op en neer golfde. De eerste kans uit de wedstrijd was voor Saestum. Iris werd vrijgespeeld in de hoek van de 16 meter er draaide de bal met een schitterde krul in de verre hoek. Geen houden aan voor de keepster en dus de voorsprong van Saestum. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Helaas was dit niet het geval. Saestum kon de zenuwen niet van zich afspelen. SSS ging stevig de duels aan en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. De 1-1 van SSS kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Na de 1-1 bleef het spelbeeld hetzelfde en zo werd er met een 1-1 stand de kleedkamer opgezocht. In IJzendijke was het inmiddels 2-0. Het punt verlies van CSW was dus bijna zeker nu onze wedstrijd nog winnen.

 

In de tweede helft gelukkig een heel ander Saestum. Het balletje ging weer rond en met veel meer beleving werd er opzoek gegaan naar de voorsprong. SSS kwam er bijna niet meer uit maar Saestum wist de kansjes niet te benutten. Als je zelf het balbezit niet om wet te zetten in doelpunten doet de tegenstander dat wel. Met nog 17 minuten op de klok ronde SSS een counter uit een corner van Saestum voortreffelijk af. Zou het Saestum in het laatste gedeelte lukken om de wedstrijd nog om te buigen?

Zoals het hele seizoen lieten de meiden hun koppies niet hangen maar ging er nog een tandje bij om de overwinning uit het vuur te slepen. De gelijkmaker viel gelukkig voor Saestum vlak na de 1-2. Een mooie aanval over verschillende schijven belande via Lisa bij Carlijn. Carlijn wist mooi weg te draaien bij haar tegenstander en de bal in het hoekje te schuiven. De vreugde was groot maar we waren er nog niet. De laatste 10 minuten gaf iedereen alles. Een verdedigster werd als extra spits gebruikt om meer druk naar voren te krijgen. Niet veel later was daar de voorsprong. Via een klein tikje van Carlijn werd de vrijstaande Aysha in het 16 meter gebied bereikt. Aysha had haar vizier op scherp staan en wist de kans tot doelpunt te promoveren. De vreugde in het veld en aan de kant was groot. IJzendijke had in het laatste gedeelte ook nog de 3-0 gemaakt dus als we de overwinning over de streep wisten te trekken kon er worden feest gevierd. De supporters schreeuwde de meiden het laatste stukje van de wedstrijd door. Vrouwen 1 en de harde kern vaste supporters bleven de meiden aanmoedigen tot het laatste fluitsignaal klonk. Toen iedereen het veld in rende wisten de meiden in het veld dat CSW punten had verspeeld en kon er worden begonnen aan het feest.


 

Eerst natuurlijk op het veld weer de champagne en de confetti werd gespoten. De harde kern supporters hadden voorwerk en fakkels geregeld. Na het uitreiken van de medailles door de KNVB werd er op het veld nog even doorgefeest en dan kan natuurlijk van links naar rechts met de hele vrouwenselectie en staf niet ontbreken. Nadat het feestje op het veld tot zijn einde liep kon er worden genoten van een bad met dank aan vrouwen 1.

Na het punten pakken pizza eten met de vrouwenselectie en supporters werd er nog lang feest gevierd.

 

Via deze weg willen we als vrouwen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit feestje en natuurlijk de resultaten van het hele seizoen. Samen hebben we dit prima resultaat neergezet. De competitie is nog niet aan zijn einde aangezien er nog 5 mooie wedstrijden op het programma staan. Vanaf maandag gaat de focus weer richting de aankomende wedstrijden om als selectie de competitie van vrouwen 2 mooi af te sluiten en als selectie vrouwen 1 te helpen in de laatste fase waar er misschien ook nog mooie dingen kunnen gebeuren.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!