Laatste wedstrijd van dit jaar

Laatste wedstrijd van dit jaar

Saestum VR2

3 - 2

IJFC VR1

Competitie

1e klasse A

Datum

8 december 2018 15:15

Scheidsrechter

M. Tulp

Accommodatie

Sparta Stadion
Spartapark-Noord 1
3027VW
ROTTERDAM
tel. 010-8909220

 

Vandaag was het tijd voor de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar en de laatste tegenstander die we nog niet hadden gehad dit seizoen. De weeromstandigheden waren lastig ivm de harde wind en de invallende duisternis.

 

Saestum begon gedisciplineerd aan de wedstrijd en was geduldig op zoek naar het gaatje in de verdediging van IJFC. IJFC zat er bovenop met harde maar faire duels waardoor ze er af en toe gevaarlijk uitkwamen met de snelle omschakeling. Saestum had moeite om bij balverlies de organisatie goed neer te zetten.

In de 20ste minuut was daar het eerste doelpunt van de wedstrijd. Sara had een prima opening in huis waardoor Danique door goed doorzetten beheerst wist af te ronden. Saestum kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Een aanval waarbij Saestum even niet oplette kon worden afgerond door oud saestum speelster Lisanne waardoor de stand weer gelijk was 1-1. 

IJFC kreeg meer grip op de wedstrijd en Saestum had moeite om via het middenveld te voetballen. Balverlies op het middenveld leidde de 1-2 in. Vlak voor rust wist Saestum de stand weer gelijk te trekken. Na een prima aanval kreeg Lisa een schietkans binnen de 16 meter. Echter behield Lisa het overzicht en wist de vrijstaande Danique te bereiken die haar 2de van de middag binnenschoot 2-2.

 

Na de rust had Saestum het betere van het spel. IJFC kwam er voetballend niet meer uit en hanteerde de lange bal die goed werd verdedigd door Saestum. Saestum probeerde er voetballend door heen te komen en scoorde via Shemaine na een voorzet van Pomme. Echter werd deze goal terecht afgekeurd omdat Shemaine de bal met haar hand in het doel werkte. In de 70ste minuut een actie van Shemaine die de val bij Myrthe wist te krijgen. Myrthe verlegde de bal snel naar de andere kant waar Pomme de actie aan ging binnen de 16 meter. De bal was voorbij haar tegenstander alleen werd Pomme hardhandig naar beneden gewerkt waardoor de scheidsrechter niks anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Wie anders dan Marijn wist de bal koelbloedig binnen te schieten en Saestum op een 3-2 voorsprong te zetten. In de slotfase ging IJFC 1 op 1 spelen waardoor ze nog een aantal goede kansen krijgen. Gelukkig voor Saestum stond de paal, Naomi of net een voetje van een verdediger in de weg om de gelijkmaker te voorkomen en zo werd ook de 11de overwinning van deze competitie geboekt.

 

Vandaag niet onze beste wedstrijd gespeeld maar wel weer drie punten binnen. Met 11 wedstrijden gespeeld, 11 overwinningen, 11 punten voorsprong en 50 doelpunten voor hebben we weinig te klagen. Toch zijn er genoeg verbeter punten waar we met elkaar hard aan gaan werken om ook na de winterstop mooie resultaten neer te zetten.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!