De voorbereiding van de wedstrijd kwam in de knoei.

De voorbereiding van de wedstrijd kwam in de knoei.

DSVP VR1

2 - 5

Saestum VR2

Competitie

1e klasse A

Datum

18 mei 2019 15:15

Accommodatie

Sparta Stadion
Spartapark-Noord 1
3027VW
ROTTERDAM
tel. 010-8909220

 

Mooi op tijd werd er vandaag met busjes bij Saestum vertrokken. De eerste tussenstop was de carpool plaats in Harmelen om speelsters op te pikken.  De carpool plaats was de eindstop van een van de busjes. Gelukkig was er een extra auto bij de hand en kon er via een speelser nog snel een andere auto geregeld worden waardoor we met 30 minuten vertragen weer verder konden reizen naar Pijnacker.

 

Na een iets kortere voorbereiding dan normaal werd de wedstrijd afgetrapt. Het begin van de wedstrijd was rommelig. DSVP speelde in een opstelling waar we nog weinig mee te maken hadden gehad waardoor we verdedigend geen druk op de bal kregen. Aanvallend wisten we elkaar te vinden tot halverwege de helft van DSVP. Na een aantal kansjes voor beide teams was het DSVP dat op voorsprong kwam. Een vrije trap werd voortgeslingerd en afgerond.  Na dit doelpunt kwam saestum er vaker door en creëerde het kansjes. in de 35ste minuut werd Pomme weggestuurd Met een actie kwam ze langs haar tegenstander en werd in de 16 meter met een overtreding de bal afgesnoept, penalty.

Omdat het Sara haar laatste wedstrijd was bij Saestum mocht Sara de penalty nemen. Zonder na te denken schoot ze de bal hard in de hoek en trok ze de stand gelijk. Dit was het moment om het verdedigend iets anders neer te zetten. Met de omzetting kreeg Saestum meer grip op het spel van DSVP en kwamen ze er eigenlijk niet meer uit. Saestum hield het balbezit maar wist nog niet gebruik te maken van de ruimtes. Vlak voor rust zorgde Carlijn voor de voorsprong. Tessa wist met een boogballetje Carlijn te bereiken die knap binnenschoot. De 2-1 voorsprong was tevens de ruststand.

In de rust met elkaar besproken waar de ruimtes lagen en hoe we tot meer kansen konden komen. In de 60ste minuut werd de voorsprong vergroot. Iris wist met een slimme steekbal Tessa te bereiken. Tessa ging de actie aan en schoot de bal knap tegendraads tegen de touwen. Niet veel later scoorde DSVP uit het niets de aansluitingstreffer.  Een kwartier voor tijd wist Manon de marche weer op twee te brengen. Robin stuurde met een knappe crossbal Carlijn weg. Carlijn behield het overzicht en kreeg de bal bij Manon die vrij voor het doel de 4-2 binnen tikte. Het slotakkoord was voor Robin. Een strakke inspeelpass van Sara gaf Robin de mogelijkheid om rond de 16 meter weg te draaien bij haar tegenstander. Beheerst schoot ze de bal vervolgens in het hoekje waardoor de eindstand 5-2 was bereikt.

 

Na de wedstrijd werd Sara door de speelster in het zonnetje gezet omdat ze volgend seizoen niet op de Nederlandse velden maar in Amerika te bewonderen is. Voor Saestum vr2 wacht er dit seizoen nog 1 wedstrijd. Volgende week staat thuis de wedstrijd tegen IJzendijke op het programma.  IJzendijke zal moeten winnen om de 3de periode binnen te slepen dus volgende week nog en keer volle bak voor de drie punten.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!