9 februari 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

In de winterstop werden er vanwege sneeuw verschillende oefenwedstrijden afgelast. Het was dus lastig inschatten waar we zouden staan bij de competitie herstart.

Het begin van de wedstrijd was er rommelig. De harde soms stormachtige wind die in de breedte richting van het veld stond maakte het goed voetballen onmogelijk. Uit de kluts ontstonden er wat kleine kansen voor Saestum maar het eerste doelpunt was voor RVVH. Een diepe bal werd door de wind meegenomen en verkeerd ingeschat door de verdedigers waardoor Naomi kansloos was en we tegen een 1-0 achterstand aankeken. De 1-0 was voor Saestum het signaal om met elkaar te gaan knokken voor iedere meter en waar mogelijk elkaar in de voeten te vinden. Na een aantal goede mogelijkheden wat het Carlijn die goed druk zette en werd neergehaald in de 16 meter. De goed fluitende scheidsrechter legde de bal terecht op de stip en Marijn mocht aanleggen. De koelbloedige Marijn maakt geen fout en zo was de stand vlak voor rust weer gelijk.

Na de rust was het spel duidelijk voor Saestum. RVVH had moeite om onder de druk uit te voetballen en het was wachten op de voorsprong voor Saestum. In de 66ste minuut was de voorsprong een feit. Na een diepe bal van Iris jaagde Carlijn goed door en stond 1 op 1 met de keeper. Carlijn wist de bal beheerst in een hoekje te schuiven. Vlak na de 2-1 wist Saestum de voorsprong uit te bouwen. Na een prima bal van Manon ging Pomme de actie aan. Met twee soepele bewegingen wist ze de verdedigers van zich af te schudden en af te ronden 3-1. De keepster moest nog een keer redding brengen op een prima schot van Manon maar de 3-1 bleef op het bord staan.

Ondanks de moeite weersomstandigheden wist Saestum ook deze wedstrijd winnen af te sluiten. Het voetbal was niet altijd even goed maar de overwinning was zeker verdient.