6de wedstrijd alweer van het programma

6de wedstrijd alweer van het programma

Saestum VR2

2 - 0

Gooi 't sc VR1

Competitie

1e klasse A

Datum

3 november 2018 15:15

Scheidsrechter

M. Cissé

Accommodatie

Sparta Stadion
Spartapark-Noord 1
3027VW
ROTTERDAM
tel. 010-8909220

 

Alweer de 6de wedstrijd van het seizoen. De tegenstander van vandaag is ’t Gooi. Een oude bekende omdat we inmiddels al 5 keer tegen elkaar hebben gespeeld afgelopen twee seizoen.

 

De dag begon vroeg voor de dames van Saestum. Om 11:00 uur werd er verzameld in de bestuurskamer. In de bestuurskamer bedankje de meiden de nieuwe sponsor van ons nieuwe wedstrijd tenue en werd het nieuwe tenue officieel overhandigd aan aanvoerster Lisa. Als saestum vrouwen 2 zijn we erg blij dat Mossink Elektrotechniek de nieuwe tenues heeft gesponsord zodat we er netje sin vrouwen tenues bijlopen.

 

Na het officiële gedeelte tijd om snel om te kleden en met sponsoren op de foto te gaan, gevolgd door een teamfoto, een foto met de hele saestum selectie en portretfoto’s.

Om 13:00 uur was het tijd om vrouwen 1 aan te moedigen. Het 1ste gaf het goede voorbeeld door met 3-0 te winnen van Be Quick en een goed voorbeeld moet natuurlijk een goed gevolg krijgen.

 

Rond 15:30 uur werd er afgetrapt. In het eerste gedeelte van de eerste helft was Saestum de betere en had veel balbezit. Dit vele balbezit werd echter niet gebruikt om ons eigen spelletje te spelen maar veel lange ballen en slordig balverlies zorgde ervoor dat er geen kansen werden gecreëerd. Door het slordige balverlies stonden we in de omschakeling vaak niet goed waardoor ’t Gooi er gevaarlijk uit kon komen. De kansen die gecreëerd werden, werden gelukkig voor Saestum niet benut. De allergrootste kans was vlak voor rust voor Saestum. Laura ging er aan de zijkant vandoor en wist de bal prima op het hoofd van Lisa te leggen. Helaas wist Lisa de bal niet naar beneden te koppen en ging de bal over het doel.

 

Na de rust een ander Saestum. Veel beweging zonder bal en zuiverdere passing zorgde ervoor dat ’t Gooi er lastig uitkwam en er voornamelijk gevoetbald werd op de helft van ’t Gooi. Na een aantal kleine kansjes was het wachten op de 1-0 voor Saestum. In de 62ste minuut kwam Pomme in het veld. Na veel blessure leed waren dit weer haar eerste minuten van dit seizoen. In de 67ste minuut kwam de 1-0 er. Een duel in het strafschopgebied met Pomme werd afgefloten door de scheidsrechter die de bal op de stip legde. Marijn nam haar verantwoordelijkheid en schoot de bal beheerst binnen. Niet veel later werd de voorsprong verdubbeld. Iris kon aan de zijkant opdribbelen en een schitterde crossbal geven op Djaylani die naar binnen kwam sprinten. Een perfecte aanname zetten een verdedigster en de keepster van ’t Gooi op het verkeerde been waardoor Djadja de bal in een leegdoel kon schuiven. Met nog 20 minuten te spelen een comfortabele voorsprong zeker gezien het spelbeeld van de tweede helft. In de laatste 20 minuten kon ’t Gooi er een aantal keer aan de zijkant uitkomen maar tot echt gevaarlijke momenten leidde dit niet meer. Vanaf Saestum kant waren er nog een aantal kansjes en een schot op de paal waardoor de scheidsrechter bij een 2-0 stand affloot.

 

De 1ste overwinning in het tenue gesponsord door Mossink Elektrotechniek is een feit. Dat er nog maar vele mogen volgen te beginnen volgende week thuis tegen sporting’70. Een tegenstander waar we het altijd moeilijk tegen hebben zaak voor ons om het spel op de mat te leggen van de 2de helft. Een ander positief punt is dat we met elkaar voor de 2de keer dit seizoen de 0 hebben gehouden door met elkaar geconcentreerd te verdedigen en keihard voor elkaar te werken.
 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!