Scheidsrechter

T. Faase

Accommodatie

Onbekend

Na een goede voorbereiding begon vandaag dan eindelijk de competitie. Met een fitte groep meiden werd vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk wat het doel vandaag was voor beide teams namelijk de 3 punten. Vanaf minuut 1 werd er aan beide kanten opgeklapt met harde duels.

Saestum begon rommelig aan de wedstrijd waardoor RVVH de overhand had. Echter tot grote kansen kwam het niet omdat het verdedigend prima stond. Gedurende de 1ste helft kwam saestum in het spel en lieten ze zien prima te kunnen voetballen. Een aantal kleine kansjes werden niet benut waardoor er met een 0-0 werd gerust.

Na de rust was het bijna een richtingsverkeer richting het doel van RVVH de bal wilde er echter niet in. In de 62ste minuut een prima actie van Carlijn die de achterlijn wist te halen. Met een voorzet probeerde ze een teamgenootje te bereiken maar een speelster van RVVH zat er tussen die de bal in eigen doel werkte. Een verdiende voorsprong voor Saestum.

Na de 1-0 een aantal grote kansen om de score uit te bouwen. 10 minuten voor tijd werd de score verdubbeld een snelle ingooi van Pascalle werd schitterend binnen gekruld door Iris. En de wedstrijd leek in de pocket. Uit het niks wist RVVH de aansluitingstreffer te scoren. Saestum bleef echter rustig voetballen en trok de overwinning over de streep waardoor de eerste 3 punten binnen zijn. Deze punten smaken naar meer. Op naar volgende week waar Wartburgia in Amsterdam de tegenstander is.