1ste KNVB bekerwedstrijd

1ste KNVB bekerwedstrijd

Saestum VR2

3 - 2

Wartburgia asv VR2

Competitie

Groep 1 06

Datum

1 september 2018 15:15

Scheidsrechter

R. Bajema

Accommodatie

Sparta Stadion
Spartapark-Noord 1
3027VW
ROTTERDAM
tel. 010-8909220

Na vorige week de eerste wedstrijd te hebben gespeeld ging het vandaag voor het eerst om het “eggie”. In de eerste bekerwedstrijd was een oude bekende en tevens competitiegenoot Wartburgia de tegenstander.

 

De jonkies van Saestum begonnen goed aan de wedstrijd. Met goed veldspel werden er kleine kansjes gecreëerd. De eerste echte grote kans was meteen raak. Een voorzet van Laura werd door Steffanie op de lat gewerkt. Lisa was er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te werken en zo stond in de 8ste minuut een 1-0 voorsprong op het bord.

Na de 1-0 bleef het betere van het spel voor Saestum maar wisten de kansjes en kansen niet af te maken. In het verloop van de eerst helft kwam Wartburgia beter in de wedstrijd een goede redding van Esmee voorkwam de gelijkmaker. Vlak voor rust is het dan toch raak voor Wartburgia waardoor met 1-1 de kleedkamer werd opgezocht.

 

Meteen na de rust nam Wartburgia de voorsprong. Achterin wilde de speelsters het voetballend oplossen terwijl de bal gewoon wegwerken soms ook nuttig is. Na de 1-2 gingen de koppies niet hangen maar werd er nog harder gewerkt om de achterstand om te buigen. Binnen 10 minuten was daar de verdiende gelijkmaker. Laura werd weggestuurd, behield het overzicht en wist Steffanie te bereiken die de bal binnen schoot. 2-2. Na de 2-2 hield Saestum het beste van het spel maar kan Wartburgia er af en toe uitkomen. Waar Wartburgia geen echt uitgespeelde kansen wist te creëren wisten de meiden van saestum dit wel te doen. Uiteindelijk was het Djaylani die in tweede instantie een diepe van Aisha wist af te ronden waardoor Saestum met een 3-2 overwinning van het veld afstapte.

 

Een nuttige bekerwedstrijd waar we veel goede dingen maar ook een aantal verbeter punten hebben gezien. Op naar volgende week waar er wordt afgereisd naar Hoogeveen om tegen De Weide aan te treden.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!