Datum

8 september 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag werd er afgereisd voor de eerste officiële uitwedstrijd en de 2de bekerwedstrijd. De tegenstander was De Weide uitkomend in de 1ste klasse B. Vorig seizoen via de nacompetitie net promotie misgelopen dus er stond ons wat te wachten.

Meteen aan het begin van de wedstrijd domineerde Saestum aan alle kanten en kwam de Weide er niet aan te pas. Na mooie aanvallen en een grote kans gemist te hebben was het binnen 7 minuten toch 2-0 voor Saestum. Na een tikkie takkie aanval werd Carlijn neergehaald wat resulteerde in een penalty, 2 minuten later brak Laura door die ook werd neergehaald waardoor er nog een penalty volgde. Marijn deed wat er moest gebeuren en wist allebei de penalty’s feilloos te benutten.

Na de 2-0 ging Saestum vrolijk door met aanvallen en kon de Weide weinig inbrengen. In de 11de minuut 3-0. Sara wist met een mooie opening Djaylani weg te sturen die het overzicht behield en Laura voor het doel wist te vinden die beheerst afrondde. Na een doelpuntloze periode was het vervolgens binnen 3 minuten 3 keer raak. Een corner van Tessa belande bij Djaylani die de 4-0 op het scorebord bracht. Een minuut later stuurde Juliette Laura weg die Carlijn voor het doel vrij zag komen, de bal aflegde en Carlijn wist met links het netje te vinden 5-0. De 6-0 was ook voor Carlijn, een diepe bal van Iris werd beheerst over de keeper geschoten. Vlak voor rust ook nog de 7-0. Nu was het Carlos die Laura voor het doel wist te vinden.

Na de rust begon de Weide scherper aan de wedstrijd waardoor de verdediging aan het werk werd gezet. Met hard werken en prima ingrepen wisten de meiden de 0 te behouden en nog 5 keer te scoren. Door goed door te dekken van Tessa wist ze de bal te onderscheppen en Laura te bereiken. Laura wist Carlijn de bereiken die alweer haar 3de van de midden binnenschoot. 8-0. De 9-0 kwam ook van de voet van Carlijn nu uit een voorzet van Djaylani. De 10-0 kwam op naam van Manon. Een klutsbal belandde voor het voeten en zonder na te denken wist ze via de binnenkant van de paal het netje te doen bollen. Ook de 11-0 kwam van de voet van Manon na een prima steekbal van Tessa.

Het slotakkoord was voor Carlijn die haar 5de doelpunt binnenschoot na alweer een voorzet van Djaylani.

Wat van tevoren een spannende wedstrijd leek te worden werd eigenlijk nooit echt een wedstrijd. Vanaf het fluitsignaal deed iedereen in het veld wat er van haar werd verwacht. Verdedigend stond het als een huis waardoor er gedurende de hele wedstrijd weinig kansen voor de Weide genoteerd konden worden. Aanvallend werden er verschillende oplossingen gezocht en gevonden, de ruimtes werden benut en iedereen gunde elkaar een doelpunt.

Kortom een echte teamprestatie. Op naar volgende week waar thuis hoofdklasser DSS op ons wacht om uit te maken wie er eerste in de poule wordt. Beide teams hebben een doelsaldo na twee wedstrijden van 15 voor en 2 tegen dus het beloofd een mooie pot te worden.