Scheidsrechter

C. van Dalen

Accommodatie

Onbekend

Vandaag alweer de 3de en laatste poulewedstrijd in de beker na twee overwinningen op 1ste klassers was vandaag hoofdklasser DSS de tegenstander. DSS is een oude bekende uit de competitie van vorig seizoen waarin we gelijkwaardig waren aan elkaar. Het beloofd een leuke wedstrijd te worden waarin Saestum kan laten zien of ze klaar zijn voor de competitie die volgende week gaat starten.

DSS speelde vandaag in een ander systeem als dat we gewend waren waardoor Saestum moeite had om DSS goed te verdedigen. In de 1ste minuut resulteerde dit al meteen in een grote kant voor DSS die werd gemist. Niet veel later een 1 op 1 situatie waarin Esmee gelukkig voor Saestum de winnaar was. Saestum komt hierna meer in de wedstrijd en laat zien voetballend zeker niet de mindere te zijn. In de 18de minuut weer een kans voor DSS die ze helaas nu wel wisten te benutten waardoor Saestum tegen een 0-1 achterstand aankeek.

In de drinkpauze werd er besproken hoe DSS te verdedigen waardoor het verdedigend een stuk beter stond en Saestum meer en meer de overhand op de wedstrijd kreeg. In de 30ste minuut de verdiende gelijkmaker aan Saestum kant. Een mooie 1-2 tussen Anne en Steffanie belande bij Anne voor de voeten die zichzelf met een mooie actie vrij kon spelen en beheerst binnen kon schieten.

Na de rust had Saestum meer balbezit maar kan DSS er gevaarlijk uitkomen. In de 60ste minuut wist DSS de 1-2 te scoren na een voorzet van de zijkant en een mooie volley. Saestum ging opzoek naar de 1-2.  Het duurde tot de 80ste minuut voordat deze viel. Pascalle stuurde met een schitterende steekbal Steffanie weg die 1 op 1 op de keeper niet faalde. 5 minuten voortijd kwam Saestum voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Manon die niet nadacht en het netje liet bollen.    3-2. Helaas kon Saestum de 3-2 niet over de streep trekken en wist DSS in de laatste minuut gelijk te maken.

Aan het begin van de wedstrijd hadden beide team 6 punten en een doelsaldo van 15 voor en 2 tegen. Bij een gelijkspel zouden penalty’s uitmaken wie er eerste of tweede zou worden in de poule. De 3-3 betekende dus penalty’s nemen volgens het ABBA-systeem.

In de penalty serie stond het na de eerste 5 penalty’s 4-4. Beide teams hadden 1 keer gemist. (DSS eigenlijk twee keer maar de redding van Esmee werd afgefloten) de 6de penalty van Saestum werd geplaatst binnengeschoten, Esmee stopte de 6de penalty van DSS waardoor Saestum 1ste eindigt in de bekerpoule en een rondje verder gaat.

Vandaag een leuke wedstrijd gezien waarna we met volle moed onszelf voor kunnen gaan bereiden op de start van de competitie.