Saestum 3 komt in Amersfoort niet verder dan een gelijkspel

Datum

6 oktober 2019 11:00

Accommodatie

Onbekend

Nadat twee weken geleden de eerste wedstrijd in een 2-2 gelijkspel eindigde tegen Amsvorde mochten we nu de strijd aangaan met het 5e elftal van AFC Quick uit Amersfoort.

Dat het deze zondag hondenweer was, was wel duidelijk.

De enige supporters van vandaag

Maar bij Saestum 3 kreeg het begrip ‘hondenweer’ een iets andere betekenis. Zo had de ‘logeerhond’ van Foad in de nacht voor de wedstrijd de internetkabels voor een hondenkoekje aangezien en verspeelde Duif zijn basisplaats door te laat te komen, omdat hij puppie Pip niet alleen kon laten.

Ook met paraplu kun je vlaggen

Maar genoeg over honden, de wedstrijd stond immers op het punt van beginnen. Maar uiteraard niet voordat Wes ‘Unibet’ de nodige weddenschappen had afgesloten. Ruim negentig minuten later zou blijken dat hij het weer voor elkaar had ; drie kratjes bier in the pocket.

Over de eerste helft viel er weinig boeiends te vermelden. Het tempo was te traag, de passing onzuiver en er werden amper kansen gecreëerd. Één echte kans kreeg Saestum in de eerste helft, maar het linkerbeen van Foad functioneerde net zoals zijn internetkabels……niet dus. Verder zagen we dat Mini tegen een elleboogje aanliep (of was het toch een knieschijf?), Vieze Freddy een vrij dramatische schwalbe in petto had, Dennis twee keer een koekoek hoorde en Zomer een nieuwe passeerbeweging van zijn tegenstander geleerd had.

En toch kwam Saestum 3 op een 0-1 voorsprong. Grote Tom was het zat en besloot om vanaf de zijkant van het veld de bal strak in de verre hoek te schieten. In de Kelderklasse noemen wij dat gewoon een mislukte voorzet, maar omdat Tom geld geboden heeft, spreken we dit keer van een ‘bewussie’. De spits van Quick had goed gekeken naar deze goal, want vlak voor rust deed hij min of meer hetzelfde.

LeiderT Lexie kon als vanzelfsprekend niet tevreden zijn over het vertoonde spel. En zonder overleg met zijn mede-leiderT Vinnie wisselde hij maar liefst vier spelers. Of dit leidde tot een beter Saestum 3 in de tweede helft? Nou, niet echt. Het tempo bleef te traag en ook nu waren er weinig kansen voor de beide ploegen. Jogy en Swaen deelden wat speldenprikjes uit, maar het bleef lang 1-1. Uiteindelijk was het één minuut voor tijd Mark ‘Nibbit’ Staaltje die uit een voorzet van Mull de 1-2 binnenkopte. Een zekere overwinning zou je zeggen, zeker omdat de scheidsrechter na de goal had aangegeven dat er nog één minuut te spelen was.

Maar dat het zondag in Amersfoort een minuut was onder het mom van ‘eerst wachten op de 2-2 en dan pas fluiten we af’ wisten we niet. En zo geschiedde…….in de 52ste minuut viel de 2-2 en werd er afgefloten. Vanuit Saestum 3 oogpunt geen beste wedstrijd, maar we zijn na twee wedstrijden nog wel ongeslagen. Na de wedstrijd werd er een drankje genuttigd uit de koelbox (met dank aan de eerste koelboxsponsor van Saestum 3……Corrie Hogeveen!) en werd de kantine van Quick opgezocht voor een overheerlijk broodje kipburger.