Eerste overwinning Saestum heren 1 tegen FC Driebergen

Scheidsrechter

L. (Loay) Aldelli

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag heeft het 1e elftal in een goede wedstrijd zijn eerste overwinning van dit seizoen geboekt. De aanloop naar de 1e thuiswedstrijd was zeer onrustig. Vanwege ‘Corona quarantaine’ konden we op het laatste moment geen beroep doen op twee spelers, en in de warming up bleek dat aanvoerder en sterkhouder van de voorbereiding Jeffrey van Maanen niet fit genoeg was om te starten aan deze wedstrijd. Zijn plek in het centrum van de verdediging werd ingenomen door Simon van der Horst die dit uitstekend deed.

In het begin van de wedstrijd was het aftasten van beide kanten waarna Saestum steeds dominanter werd. Glenn Molenaar liet zijn directe tegenstander meerdere keren zijn hielen zien, wat resulteerde in verschillende goede voorzetten maar steeds kwamen we een teenlengte tekort om deze goede voorzetten te promoveren tot een goal. FC Driebergen was in de omschakeling met een lange bal af en toe dreigend maar tot echte kansen heeft dit niet geleid. Veel aanvallen van FC Driebergen werden in een vroeg stadium in de kiem gesmoord door Lhasse Hercules die weer ouderwets veel ballen veroverde op het middenveld. Saestum werd sterker en dit resulteerde in de 37e minuut in een 1-0 voorsprong door Mikey Koman. Mikey reageerde alert nadat de bal in een druk doelgebied voor zijn voeten viel en plaatste de bal bekeken in de linker hoek, de verdiende 1-0 voorsprong was een feit. De laatste minuten van de 1e helft werden vakkundig uitgespeeld waarna we met een 1-0 voorsprong van de thee konden genieten.

In de rust werd er gehamerd op een goede organisatie om niet dezelfde fout te maken als vorige week in de 2e helft. Gelukkig ging het deze keer een stuk beter. FC Driebergen drong wel aan en creëerde twee kansen. Een kans werd goed gepakt door de foutloos keepende David Pertijs, en de tweede kans werd vanaf de 16 meterlijn over geschoten. Saestum bleef via de snelle aanvallers Mikey en Glenn steeds gevaarlijk en in een van de uitbraken werd Mikey onreglementair ten val gebracht wat resulteerde in een strafschop. Glenn mocht aanleggen en hij liet de keeper Bryan Hoedeman kansloos, de 2-0 voorsprong in de 70e minuut was een feit.

FC Driebergen probeerde de aansluitingstreffer te maken en gaf hierdoor steeds meer ruimte achterin weg. Bij een uitbraak was het wederom Mikey die zijn twee bewakers te snel af was, waarna hij in een 1 op 1 met de keeper de bal in de 74e minuut vakkundig langs de keeper wist te plaatsen: 3-0.

Kort hierna kreeg Jamiro Beijaard zijn 2e gele kaart van de wedstrijd. Ook met 10 tegen 11 was er bij FC Driebergen niet veel geloof meer in een goede afloop. In de 96e minuut kreeg FC Driebergen nog wel een cadeautje van de scheidsrechter in de vorm van een penalty vanwege een aangeschoten handsbal in de zestien. Deze werd onberispelijk ingeschoten maar deze goal was alleen maar voor de statistieken, eindstand 3-1. Een prima overwinning tegen een op voorhand lastig ingeschatte tegenstander.

Opstelling Saestum:

David Pertijs - Mitchell Brouwer - Niels Meier – Simon van der Horst – Niels Grevelman (Foad Karimi) – Anouar Masnaoui – Lhasse Hercules (Jordi van Sonderen) – Jamiro Beijaard – Yassine Slimani – Glenn Molenaar (Yassine Bijjou)– Mikey Koman

Volgende week spelen we wederom een thuiswedstrijd en dan tegen Vliegdorp, aanvang 14.30 uur. Het doorgaan van deze wedstrijd is afhankelijk van de Corona ontwikkelingen bij Vliegdorp aangezien hun wedstrijd van het afgelopen weekend tegen SV Panter werd afgelast.