Makkelijke overwinning Saestum heren 1 tegen Vliegdorp

Scheidsrechter

J. (Jalid) Zammouri

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag heeft het 1e elftal tegen Vliegdorp een makkelijke 5-1 overwinning geboekt. Vanwege het ontbreken van publiek, in combinatie met veel regen en wind, werd er gevoetbald in een troosteloze ambiance. In vergelijking met vorige week waren we genoodzaakt om een aantal wijzigingen door te voeren. Lhasse Hercules was geblesseerd en Jamiro Beijaard was geschorst vanwege zijn twee gele kaarten van vorige week. Laurens Reincke stond op de goal i.p.v. David Pertijs. Daarentegen was Jeffrey van Maanen weer van de partij. Simon van der Horst ging spelen op de positie van Lhasse en Oussama Taoufik speelde als linksback waardoor Niels Grevelman een plekje opschoof richting het middenveld. Er was vandaag een opvallende rol weggelegd voor Niels.

Saestum begon slap aan de wedstrijd. Of dit nou kwam door de omstandigheden of niet, Vliegdorp deelde in het begin een aantal plaagstootjes uit. Een schot op doel na een goede individuele actie van de linksbuiten van Vliegdorp werd makkelijk gepareerd door Laurens. Hierna volgden nog een paar gevaarlijke momentjes o.a. door de verre inworpen van Joey van Veldhuizen. Na een kwartier kwam er iets meer rust in het spel van Saestum wat resulteerde in een aantal grote kansen. Een op het oog correcte goal met het hoofd uit van Niels Grevelman werd afgekeurd en een goede individuele actie van Glenn Molenaar werd ternauwernood met het puntje van zijn voet gestopt door Vliegdorp keeper Loek Vermeulen. Saestum zette verder aan en de goal kon niet uitblijven. Vanuit een afgemeten vrije trap van Glenn Molenaar kopte Niels Grevelman in de 35e minuut bij de 2e paal zijn eerste goal van dit seizoen binnen. Saestum was nog dicht bij de 2e goal maar ging rusten met een 1-0 voorsprong. Gezien de krachtverhouding op het veld een magere ruststand.

Vliegdorp startte de 2e helft met twee wissels. Twee spelers met een (kort) verleden bij Saestum kwamen het veld in: Kevin van Schoonhoven en Mike Ligtvoet. Ook met deze twee wissels kon Vliegdorp weinig potten breken. Het was Saestum wat de klok sloeg. Vliegdorp werd teruggedrongen. In de 55e minuut was het wederom Niels Grevelman die de 2-0 mocht aantekenen, deze keer met zijn linkerbeen. De doelpunten volgden elkaar nu snel op. Eerst een aanval via de rechterkant. De bal werd vanaf de achterlijn goed teruggelegd op de geheel vrijstaande Simon van der Horst, die schoot de bal hard in maar deze werd nog gekeerd door Loek Vermeulen maar daarna was Anouar Masnaoui er als de kippen bij om de rebound in de 60e minuut erin te schieten, 3-0. Hierna volgde het 3e doelpunt van Niels Grevelman. Het was geen volmaakte hattrick, 3 doelpunten achtereenvolgens in een helft, maar voor een van origine verdediger is 3x scoren in een wedstrijd natuurlijk uitermate knap. Na al een keer gescoord te hebben met zijn hoofd en zijn linkerbeen was het dit keer niet zijn rechterbeen maar….met wat scoorde hij dan wel? Een strakke voorzet vanaf de linkerkant werd erin gegleden door middel van een originele ‘buikschuiver’, chapeau Nilis! Het slotakkoord was voor net ingevallen Wesley Geerlings. Na een goedlopende aanval viel de bal tussen Wesley en Yassine Slimani in, Wesley twijfelde geen moment en schoot de bal in de 87e minuut hard tegen de touwen. Helaas viel er net als vorige week in de blessuretijd nog een tegengoal. Een lange bal gleed door op het natte veld waardoor Mike Ligtvoet 1 op 1 kwam te staan met Laurens, hij omspeelde Laurens en in een uiterste krachtinspanning om de bal weg te schieten schoot Jeffrey van Maanen de bal in zijn eigen doel. Weer de nul niet gehouden, dat is een aandachtspuntje voor de wedstrijd volgende week, uit tegen Austerlitz.