Noordweg-Noord 150
3704JG
ZEIST
tel. 030-6960737

Zondag 26 september 2021, een historische dag. We mochten weer!! Wat onze laatste competitiewedstrijd is geweest, kon niemand zich meer heugen, maar naar deze ‘eerste’ officiële competitiewedstrijd na corona werd reikhalzend uitgekeken. Tuurlijk hebben we in de tussentijd niet stilgezeten. Van een burpy challenge tot een militaire missie (Kratje Damen), van pittige trainingen tot een oefenwedstrijd tegen het 3e. En twee weken geleden zelfs nog een officiële bekerwedstrijd, waarbij alle Kelderklasse taferelen in 90 minuten voorbij kwamen.

Zomer legt aan Daan uit hoe het leven na je 40ste er uitziet

Maar nu dus op deze zonnige zondag voor het ‘eggie’. En nog wel op het hoofdveld ook, wat een weelde. De tegenstander van vandaag? HDS 2 uit Leersum, ook altijd leuk voor spannende potjes voetbal.

Nadat het de eerste 5 minuutjes even aftasten was voor ons en we al snel merkten dat we de punten vandaag niet voor niets zouden krijgen, kwamen we na deze stroeve beginfase beter in ons spel. Zelfs zo goed dat er vanuit de dug-out van HDS de opmerking kwam ‘spelen ze met 12 man ofzo?’. En wat moet je doen als je een denkbeeldig mannetje meer hebt? Juist…..scoren! Nadat er al enkele kansen onbenut waren gelaten, was het Mull die via een ingooi Grote Tom bereikte. Hij kreeg van al zijn tien medespelers, alle reservespelers, de gehele familie Staal en Helsdingen en zelfs van Johan Baarends de gouden tip dat er iemand vrij stond bij de tweede paal. Zodoende legde hij de bal keurig af bij die desbetreffende paal en daar stond de ingekomen Google om de bal keurig in te tikken.

De sterke bank van vandaag

De goal was voor Saestum geen reden om zich in te graven. Sterker nog, er bleven kansen komen om de voorsprong uit te bouwen. Maar helaas werd er onder andere een zuiver doelpunt afgekeurd dankzij de vlaggenwapperT uit Leersum en mistte PONY jammerlijk oog in oog met de keeper van de gasten. Aan de andere kant gaf Saestum weinig tot niks weg en werd de rust bereikt met een stand van 1-0.

Om 12 uur kwam het zonnetje pas echt door, dus de 22 spelers konden zich opmaken voor een heet tweede bedrijf van de wedstrijd. Saestum begon sterk aan de beginfase van de tweede helft. Vooral Tom en Staaltje waren een ware plaag voor de verdediging van HDS. Helaas vergat Saestum zich te belonen en bleef een tweede doelpunt uit. Die leek uiteindelijk wel te komen toen Steef een corner rakelings naast kopte, maar de oud-Patriaan moet nog even wachten op zijn eerste doelpunt in het shirt van zijn nieuwe liefde.

Halverwege de tweede helft ebde de krachten wat weg bij Saestum, wat ook volkomen logisch was, er was tot die tijd gevochten voor elke meter. HDS werd wat gevaarlijker, maar tot echt grote kansen kwamen zij ook niet. En als de bal al op doel kwam, was het Sexie Lexie die dit onschadelijk maakte.

Wil er nu echt niemand naast me zitten

Uiteindelijk leek de 2-0 er dan toch te gaan komen, toen Staaltje weg werd gestuurd en alle ruimte had om op de keeper af te stomen. Maar daar hadden we de vlaggenwapperT uit Leersum weer die roet in het eten gooide. Als ik daarna goed had geluisterd, had ik ook de naam van deze beste man opgevangen, maar ik kan nu niet goed horen of ie de heer M. Afkees of de heer F. Lapdrol heette. Afijn, dat doet er ook niet toe……we moesten nog billen knijpen om de 1-0 over de streep te trekken.

Helaas lukte dat niet, want een verdwaalde voorzet (inderdaad……..pure onkunde) van een (voor de rest vrij normale én totaal niet opgefokte) speler van HDS dwarrelde op wonderbaarlijke wijze het doel in, 1-1.

De familie Zwaan ook weer gezellig aanwezig

Helaas geen overwinning, maar toch een wedstrijd om achteraf met een goed gevoel op terug te kijken. Een blij vlagen prima wedstrijdje van ons waarin we ons simpelweg niet hebben beloond met meerdere doelpunten. Maar voor de rest kunnen we onszelf weinig verwijten. Hoewel nog wel één dingetje……..we hebben verzuimd om te vragen bij welke feestwinkel de doelpuntenmaker zijn mooie, gele shirt heeft gekocht. Ach, das misschien iets voor de uitwedstrijd in Leersum. Zondag geen wedstrijd voor ons, maar de week erop mogen we weer thuis spelen, dan komt Roda op bezoek.