Ruime nederlaag voor Saestum zondag 2 tegen Roda '46

Ruime nederlaag voor Saestum zondag 2 tegen Roda '46

Saestum 2 (zon)

0 - 4

Roda '46 3 (zon)

Competitie

5e klasse 13

Datum

10 oktober 2021 11:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Saestum
Noordweg-Noord 150
3704JG
ZEIST
tel. 030-6960737

Na een vrije zondag vorige week was het nu tijd voor de tweede wedstrijd van het seizoen. Wederom thuis, wederom op het hoofdveld, wederom tegen een pittige tegenstander. Ditmaal kwam Roda'46 3 uit Leusden op bezoek. Nadat Google ook een wedstrijdshirt had gevonden, begonnen we geconcentreerd aan de wedstrijd. Er werd redelijk tot goed gevoetbald en dit resulteerde al snel in een grote kans voor Tom. Hij koos ervoor om oog in oog met de keeperT om niet zelfzuchtig te zijn, maar dat bleek achteraf de verkeerde keuze. Zijn pass naar opzij kwam achter de inlopende Sally terecht. 

Al snel na het missen van deze kans kreeg Saestum de volgende teleurstelling te verwerken toen Bergafwaarts het veld met een liesblessure moest verlaten. Hopelijk pakt Jessica de aankomende week haar rol als verpleegster goed op en kan onze oude rot aanstaande zondag weer van de partij zijn. Anders is iets leuks doen met het gezin ook een optie, Berg!

Verder was Saestum in de beginfase nog wel enigszins de betere ploeg, maar naarmate de eerste helft vorderde, kwam Roda beter en beter in hun spel. Saestum werd naar achteren gedrongen, maar tot echt grote kansen kwam Roda niet. De eerste helft werd afgesloten met een 0-0 ruststand. 

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde; Roda drong aan en Saestum kwam er maar mondjesmaat uit. Na zo’n 5 minuten voetballen moesten we ook verder zonder Staaltje, hij had een ‘klein’ eitje op zijn enkel. Dit gebeurde allemaal onder het toeziend oog van zijn zusje Lieke, die deze zondag de gehele familie Staal vertegenwoordigde. 
Uiteindelijk gebeurde het onvermijdelijke en kwam Roda op een 0-1 voorsprong. Een vrije bal vanaf 18 meter verdween keurig in het hoekje. Na deze tegentreffer probeerden we het wel, maar we konden helaas geen vuist maken. Veel verder dan wat losse flodders van Mull en Tom kwamen we niet. Toen niet veel later de 0-2 viel, was het geloof in een resultaat helemaal weg. Vlak hierna viel zelfs de 0-3. Vanaf dat moment geloofde Roda het ook allemaal wel en konden wij nog enkele malen gevaarlijk voor het vijandige doel verschijnen, maar een doelpunt was ons vandaag niet gegund. De uiteindelijke 0-4 was er eentje voor de statistieken.

Een dikke nederlaag dus, maar laten we niet te negatief afsluiten. Want positief was dat Darko sinds lange tijd weer eens 90 minuten volmaakte en ook de derde helft ruimschoots voltooide. Verder mochten we onze trouwe supporter Klaas weer langs de lijn verwelkomen. En ook voor Sally eindigde deze voetbalzondag positief, hij won de Saestum 2 blinde poule en heeft ook nog erg enthousiast naar de verrichtingen van Max Verstappen kunnen kijken. Hoewel hij het na twee bochten ook wel weer gezien had. 
Aankomende zondag de eerste uitwedstrijd van het seizoen, dat mogen we op bezoek bij VSC 2. Dit betekend dus ook weer dat we het eerste broodje bal bij een tegenstander gaan proeven. 
Sally_wint_met_nummer_28_de_blinde_poule.jpg
Sally_wint_met_nummer_28_de_blinde_poule

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!