Saestum 2 houdt de kampioen op een gelijkspel

Saestum 2 houdt de kampioen op een gelijkspel

Saestum 2 (zon)

3 - 3

Kampong 15 (zon)

Competitie

5e klasse 13

Datum

15 mei 2022 11:00

Scheidsrechter

A. Kaouass

Accommodatie

Sportpark Saestum
Noordweg-Noord 150
3704JG
ZEIST
tel. 030-6960737

Waar we een tijdje geleden een Super Sunday hadden, zal deze sunday toch iets meer aangevoeld hebben als een Super Sunday. Want het sunnetje was er volop en ook de drie zondagteams speelden allen thuis. Tel daar een hoop toeschouwers bij op en je hebt een super voetbalzondagje.

Dat het binnen de lijnen een zware dobber zou worden, was vooraf wel duidelijk. De kampioen, Kampong 15, kwam op bezoek en wij hadden nog steeds te maken met vele blessures. Langs de lijn stond opgeteld een waarde van € 113.000.000,-  aan blessures. Door de blessure van de heer Staal geeft dit bedrag wel een vertekend beeld, aangezien deze kloon (op voetbalgebied dan hè) van Orkun Kokcü in zijn eentje al een waarde heeft van € 112.900.000,-. 
Gelukkig hadden we met de jeugdige Denzel en Morrie twee prima versterkingen voor deze wedstrijd. En dankzij laatstgenoemde was het ineens zo dat er in de spits twee grote Zeisterse voetbalnamen stonden……..Helsdingen en Beijaard. En aan dit duo had de verdediging van Kampong in de beginfase hun handen vol. Nadat Steef op aangeven van Morrie nog een dot van een kans had gemist, was het niet veel later wel raak. Hetzelfde recept, Morrie met de assist op Steef (na overigens een heerlijke dieptepass van Darko), maar nu wel met een doelpunt als resultaat, 1-0. De kampioen wist even niet waar ze het zoeken moesten, helemaal niet toen Saestum op 2-0 kwam. Wederom was Morrie de aangever en ditmaal was het Der Mull die de bal genadeloos hard binnenkopte. Kopte? Ooh, jazeker. 

Nadat wij nog wat kansjes hadden gemist op de 3-0 werd Kampong wat sterker, maar werd de rust wel gewoon bereikt met een keurige 2-0 voorsprong. Tijdens deze bruikbare pauze werd duidelijk dat keeperT HiHaHouten niet verder kon na een schandalige tackle door een onzichtbare tegenstander. Omdat hij dit al in de 14e minuut van de rust aangaf, begon de 2e helft ietstjes later, omdat Sexie Lexie even de tijd nodig had om zich om te kleden en om springsokken te vinden. Good old Zomertje leek het een goed idee om Lex vrij snel op de proef te stellen door een bal vrij hard en ongelukkig (precies zoals je het leert in de jeugd) terug te spelen. Lex zakte feilloos voor deze eerste test. Hij leverde de bal in bij Kampong en uit het hoge schot wat volgde werd duidelijk dat Lex de springsokken niet gevonden had; 2-1.

Kampong liet in het tweede bedrijf bij vlagen zien waarom zij de kampioen zijn dit seizoen. Maar ja, dan kennen ze het linkerbeen van Der Mull nog niet. Eens per seizoen (soms twee keer) weet je dat dit linkerbeen uit gaat halen en dan ook daadwerkelijk op doel gaat en vandaag was het zover. De handen gingen op elkaar voor de 3-1; een heerlijke volley met links dus. 

Kampong drong meer en meer aan en Saestum kreeg hierdoor ook wel de nodige ruimte. Helaas deed Saestum hier niet veel mee en was het aan de andere kant wel tweemaal raak. Bij het laatste fluitsignaal stond er dan ook 3-3 in het boekje van de wederom goed fluitende scheids.
Na het verdienstelijke gelijkspel tegen de kampioen verplaatsten we ons naar het Arie Sterkenburgplein voor een verdiende en zonnige derde helft én uiteraard voor het hoofdgerecht van deze dag; de wedstrijd op veld 1 van de poezen van de zondag 1. Helaas werd ons zicht zodanig belemmerd door enkele supporters van de thuisploeg dat we vrij weinig van de wedstrijd hebben meegekregen. Maar via deze weg een felicitatie naar de dames voor het welverdiende punt! 

Volgende week beginnen we zaterdagavond met het Voute Veest bij Saestum (kaarten ook aan de deur te koop, dus wees welkom!) en dan mogen we zondag weer de degens kruisens met Kampong. Alleen ditmaal met het 14e team van de blauw-witten. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!