3704JG
ZEIST
tel. 030-6960737

De weersvoorspelling voor deze zondag zag er hoopvol uit. Wind, kou en heel veel regen……wat wil je nog meer als Kelderklasse voetballer?!
Dus de berichten vooraf in de groepsapp waren enthousiast en iedereen had er zin in. Tenminste, laten we het daar maar op houden. Wel was het vervelend dat ook bij de wedstrijden van Saestum 2 nog maar 1/3 van het publiek aanwezig mag zijn, dus toen hebben we maar besloten om geen enkele supporter toe te laten. Het is of iedereen of niemand. Dus bij deze een bedankje aan al onze supporters die gehoor hebben gegeven aan deze oproep om deze zondag niet langs te komen.

Al met al waren dus alle ingrediënten aanwezig voor een troosteloze wedstrijd tegen het hooggeplaatste VSC 2. Nadat de warming-up door velen veelal in de kantine werd afgewerkt, werd er om 11 uur gefloten voor het begin van de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat dit ‘m niet ging worden. Veel Saestum spelers hadden acute last van daltonisme, waardoor het erg lastig was om een bal naar iemand in een rood (en nat) shirt te spelen. VSC profiteerde optimaal van het belabberde spel van ons en liep al snel uit naar een voorsprong van 0-3 in deze wet t-shirt contest. Na ruim een half uur spelen kwamen er een soort van kansjes voor de thuisploeg. Een verwoestende volley van Darko werd ternauwernood uit het doel gedoken, een schuiver van Staaltje ging voorlangs en over de kans van Steef, na een vrije bal van Ernst, zullen we het maar niet hebben. Laten we zeggen dat het een (Stevie) Wonder was dat die bal er niet in ging. En terwijl wij al stiekem droomden van een warme kleedkamer en 15 minuten rust gaf VSC 2 (met een enkele versterking uit VSC 1) nog eventjes gas en zorgden voor een 0-5 ruststand.

Na de thee was het droog en scheen de zon……….ooh nee, toch niet. Wel was er iets veranderd in het spel van Saestum, dat was stukken beter dan in de eerste helft. En terwijl de grootste piek qua regen de Noordweg had bereikt, scoorde Saestum de eretreffer. Boontje gaf de bal voor op Staaltje en hij doneerde eerst 2 euro voor in de boetepot en schoot de bal vervolgens onberispelijk in. Net nadat we in een flow kwamen en we klaar waren om de 2-5, 3-5, 4-5, 5-5 en waarschijnlijk ook de 6-5 binnen te schieten, werd de wedstrijd even stilgelegd. Iets met nog hardere wind, nog meer regen en een vleugje hagel.

Nadat we de weggewaaide Mini op de weg richting Bunnik hadden teruggevonden, werd het resterende gedeelte van de wedstrijd uitgespeeld. Gebeurde daarin nog wat? Ja, VSC scoorde de 1-6 in buitenspelpositie en wij scoorden de 2-6; Mull bereikte met een slim hakje spits Boontje en die bleef koel en zorgde voor de eindstand.

Helaas een kansloze en terechte nederlaag, maar gelukkig was er na afloop toch nog de warme derde helft. Nadat alle natte trainingspakken door de gehele kantine uitgestald waren, Daan hersteld was na een onderkoelingsperiode, Sally Veerman het water van de douches had opgemaakt en Vinnie over de teleurstelling van zijn kapotte paraplu heen was, konden we de wedstrijd weer snel vergeten. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen! Dan gaan we op bezoek bij koploper Roda, wederom zo’n heerlijk vooruitzicht.