Onnodige nederlaag voor Saestum zondag 2 tegen Kampong

Onnodige nederlaag voor Saestum zondag 2 tegen Kampong

Kampong 14 (zon)

3 - 2

Saestum 2 (zon)

Competitie

5e klasse 13

Datum

22 mei 2022 15:00

Scheidsrechter

H. Kensenhuis

Accommodatie

Sportpark Maarschalkerweerd
Ln van Maarschalkerweerd 1
3585LJ
UTRECHT
tel. 030-2541738

Na het knappe gelijkspel van vorige week tegen kampioen Kampong 15 stond nu de uitwedstrijd tegen het broertje Kampong 14 op het programma. In eerste instantie stond deze wedstrijd om 9.00 uur (!!) geprogrammeerd, maar gelukkig is dit later omgezet naar 15.00 uur. Gezien het Voute Veest bij Saestum en het Geheime Liefde festival was dit voor een aantal van ons geen verkeerd tijdstip. Ondanks dat een ieder een uitslaapmomentje was gegund, zaten er toch nog een aantal in hun na-space. En nadat we Oessie (na een zoektocht langs de commissiekamer, kleedkamers én de wc) hadden gevonden, vertrokken we richting het Utrechtse Kampong. 

Meestal spelen we daar op veld 47 en zitten we in kleedkamer 213, maar nu mochten we zowaar op veld 2 voetballen en ons omkleden in kleedkamer 2. Weliswaar de dameskleedkamer, maar dat mocht de pret niet drukken. Enkele perenijsjes later begonnen we in het zonnetje vol goede moed aan de wedstrijd. Al snel kregen we via de razendsnelle Tycho enkele goede kansen, maar een doelpunt bleef vooralsnog uit. Ook Mini had wat moeite met de keeperT van zijn eigen lengte en kreeg de bal er dan ook niet in. Aan de andere kant moest Pep zich één keer strekken om de bal uit de kruising te duiken. (Deze zin kost je overigens 2 eurootjes, Pep. Aangezien de bal gewoon naast zou gaan, maar eerlijk is eerlijk……mooie duik!).

Na een half uur spelen kwam Saestum verdiend op voorsprong. Morrie schoot de bal er van zo’n 30 meter prachtig in. Waren zijn ouders toch niet voor niets op het fietsje naar Kampong gekomen. Niet veel later kreeg Saestum een vrije bal op zo’n 18 meter van het vijandelijke doel. Tycho liet zijn linkerbeen spreken en zorgde voor de 0-2, een mooie krul. Dit was ook tevens de ruststand.

Na de thee (heerlijk met het warme weer) leek Saestum er iets te makkelijk over te denken. De ruimtes werden te groot en ook werden de ballen te makkelijk verloren. Kampong bleef erin geloven en nadat ze de 1-2 maakten, groeide dit geloof logischerwijs. Aangemoedigd door het studentencorps met dubbele voornamen aan de zijlijn kwamen ze ook nog op 2-2. En waar de gelijkmaker al onnodig was, werd het tot overmaat van ramp ook nog 3-2 voor de thuisploeg. Een erg slordig en ongeïnspireerd half uur zorgt ervoor dat Saestum een zeker lijkende overwinning gewoon heel erg makkelijk weggeeft. Lag het aan de na-space, de Festini ijsjes, de beelden op ons netvlies van een bubbelende Oessie de avond ervoor, teveel prikkels door alle aanwezige hockey dames? We weten het niet! Laten we dit half uur gewoon heel snel vergeten en aankomende zondag de drie punten pakken in de laatste wedstrijd van de competitie. Dan spelen we om 12.00 uur thuis tegen Skinny & Co. Kaartjes te koop via de bekende verkooppunten.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!