Doelpuntrijke nederlaag voor de heren van zondag 2

Doelpuntrijke nederlaag voor de heren van zondag 2

SMVC Fair Play 2 (zon)

9 - 5

Saestum 2 (zon)

Competitie

5e klasse 13

Datum

8 mei 2022 12:15

Scheidsrechter

A. Saddik

Accommodatie

Sportpark Terweijde
Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Blessa’s, coronagevallen, vakanties, weekendjes weg. We hebben er de laatste tijd helaas veel mee te maken, waardoor het voor de leiderTs in deze fase van de competitie elke week weer puzzelen is om een elftal op de been te krijgen. Maar ondanks dat gingen we deze zondag toch weer met 14 fitte (?) spelers richting Culemborg om daar aan te treden tegen Fair Play. We deden dit overigens al in ons voetbaltenue, aangezien Fair Play niet over de faciliteiten beschikte om te kunnen douchen. En op deze manier waren we na de wedstrijd weer eerder terug bij Saestum en dat kwam goed uit, want Johan kan ons nooit zo lang missen.

Afijn, op naar de wedstrijd. Al na een kleine tien minuten spelen, moesten we onze vedette Staal laten gaan. Hij raakte bij een akka 3000 in de knoop en moest met een pijnlijke knie het veld verlaten. Uiteindelijk was hij wel de enige speler die een keurig 0-0 gelijkspel uit Culemborg mee naar huis nam. Niet veel later na het uitvallen van Staaltje was het hopen op een goed resultaat binnen 5 minuten verdwenen en stonden we ineens met 3-0 achter. Een kansloze missie leek het te worden toen de thuisploeg ook nog de vierde en vijfde goal maakte. Vlak voor rust werd de pijnlijke achterstand nog enigszins verzacht toen PONY de bal (na een ‘schitterende’ assist van Oessie) heerlijk in de verre kruising krulde.

Na de pauze voetbalde Saestum of dat het niks meer te verliezen had en zo was het ook. Dit resulteerde vrij snel in de 5-2 (droge knal van Oessie) en de 5-3 (Sally van dichtbij met zijn gouden linker). Was er dan toch nog iets mogelijk? Nee joh, gekkie! Want totaal onnodig incasseerden we eigenlijk weer vanuit het niets de 6-3. Toch maakten we het nog even spannend toen Sally een afgemeten voorzet van Tinus keurig met zijn hoofd aaide en voor de 6-4 zorgde.

Maar een zoveelste tik in de vorm van een tegengoal verbrak het verzet definitief. Fair Play liep uit naar 8-4, Oessie zorgde nog voor de 8-5 en het slotakkoord was vervolgens voor de thuisploeg, 9-5. Laten we zeggen dat we wel eens saaiere Moederdagen hebben meegemaakt.

Aankomende zondag spelen we eindelijk weer eens thuis. Ook de dames van de zondag en heren 3 spelen dan thuis. Dus dat kan weer eens een mooi dagje worden. Wij spelen dan tegen Kampong 15, het team dat dit weekend zonder te spelen kampioen is geworden.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!