Meer spelplezier met een correct wedstrijdformulier! - SV Saestum

Meer spelplezier met een correct wedstrijdformulier!

Meer spelplezier met een correct wedstrijdformulier!

16 februari 2023 19:30


Iedereen heeft baat bij een gelijkwaardige competitie. Het seizoen wordt spannender, wedstrijden zijn interessanter en teams en spelers worden uitgedaagd beter te presteren.
Alles begint met het correct en volledig invullen van het digitaal wedstrijdformulier.

Wedstrijdzaken_APP.jpg

Hierbij dus een oproep aan teammanagers/leiders, scheidsrechters en spelbegeleiders om er voor te zorgen dat, voor en na de wedstrijd, het digitaal wedstrijdformulier (mDWF) correct en volledig wordt ingevuld. Met die informatie bepaalt de KNVB namelijk welke teams de volgende competitie tegen elkaar spelen; in zo'n beetje alle leeftijdscategorieën.
Kijk hier naar duidelijke instructievideo.
Hoe completer (correcter en vollediger) de wedstrijdformulieren, hoe gelijkwaardiger de tegenstanders en leuker de wedstrijden.

Het invullen van het wedstrijdformulier kan alleen worden geregeld via de Wedstrijdzaken app. Zo werkt het hele amateurvoetbal met het mobiel digitaal wedstrijdformulier (mDWF). Op deze pagina lees je alles over de belangrijkste functionaliteiten van het mDWF die jij moet weten.

Voor de wedstrijd begint
Voor de wedstrijd begint, moeten de teammanagers de spelersopgaaf correct invullen en akkoord geven. Met andere woorden, wie kunnen er meedoen aan de wedstrijd, zowel basis- als wisselspelers. Spelers die er niet bij zijn, horen niet op het wedstrijdformulier te staan. De scheidsrechter of spelbegeleider controleert of alle spelers er ook echt zijn. En iedereen geeft akkoord.

Als de wedstrijd is afgelopen
Direct na de wedstrijd vult de scheidsrechter, spelbegeleider of het wedstrijdsecretariaat de uitslag in en eventueel ook het wedstrijdverloop. Hoe meer wedstrijdformulieren compleet en correct zijn ingevuld, met de juiste uitslag en vermelding van spelers, hoe gelijkwaardiger de volgende competitie kan zijn.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!