Saestum 7x7 Voetbal is een succes voor 18 jaar en ouder - SV Saestum

Saestum 7x7 Voetbal is een succes voor 18 jaar en ouder

Saestum 7x7 Voetbal is een succes voor 18 jaar en ouder

24 april 2023 19:30


Het steeds populairder wordende 7x7 Voetbal is het ideale aanbod voor voetballers om toch te blijven voetballen met hun eigen vrienden. Saestum is dit seizoen gestart met een eerste team dat uitkomt in de 7x7 competitie 18+ voetbal. Doel van 18+ voetbal is dan ook het behouden van de voetballers in de leeftijdscategorie 18-34 jaar en de uitstroom bij het bestaande 11x11 tegen te gaan.

Vanaf het seizoen '22/'23 is de KNVB gestart met het aanbieden van 7x7 Voetbal voor de leeftijdscategorie 18+ mannen.
Deze leeftijdscategorie, die geldt voor 18 tot en met 34 jaar, wordt toegevoegd aan de al bestaande leeftijdscategorieën 35+ en 45+.

Met het verbreden van het aanbod 7x7 Voetbal biedt Saestum nu ook de mogelijkheid om senioren voetballers langer te behouden. Met name in de doelgroep 18-34 is de uitstroom van voetballers hoog. Teams vallen uit elkaar, omdat het huidige aanbod niet meer past in het leven van de voetballer. 

SAESTUM_BANNER_7X7_MG_TEKST.jpg

We geven je 7 goede redenen om ook eens aan 7x7 Voetbal te denken.

1. VOETBAL MET LEEFTIJDSGENOTEN

Het 7x7 voetbalaanbod is door de KNVB verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën, zodat jij als voetballer altijd met leeftijdsgenoten op het voetbalveld staat. Bij de mannen is er de leeftijdscategorie 35+ en 45+. Bij de vrouwen zijn er de categorieën 18+ en 30+.
Daar is afgelopen seizoen de leeftijdscategorie 18+ aan toegevoegd.

2. GEZELLIGHEID IS TROEF

7x7 voetbal speel je met vrienden en voor de gezelligheid. 7x7 is er dan vooral ook voor de zogeheten "recreatieve voetballers". Samen voetballen en daarna nog wat drinken in de kantine.

3. HOUD JE TEAM BIJ ELKAAR

Staat jouw voetbalteam op het punt om uit elkaar te vallen, omdat jullie elk weekend weer net te weinig man hebben staan?
Dan is 7x7 natuurlijk de perfecte oplossing, omdat je met kleinere teams te maken hebt. 

4. WANNEER HET JOU UITKOMT

7x7 Voetbal wordt op verschillende dagen in de week georganiseerd, afhankelijk van de behoeften van de voetballer.
Wil je wekelijks of 3-wekelijks voetballen? In het weekend of op vrijdagavond?

De KNVB biedt de volgende 7x7 Voetbal vormen aan voor senioren. De KNVB streeft ernaar om dit aanbod in elke regio zoveel mogelijk aan te houden om kwalitatieve competities te garanderen. Het huidige aanbod kan echter per regio verschillen.*

  Vrijdagavond Zaterdag/Zondag
Vorm Toernooivorm (voor- en najaarsreeks) Competitievorm (heel seizoen)
Doelgroep 18+/35+/45+ (mannen)
18+/30+ (vrouwen)
35+/45+ (mannen)
18+/30+ (vrouwen)
Ratio Eens in de 2/3 weken een toernooiavond Wekelijks een wedstrijd

*In overleg met vereniging en KNVB zijn er mogelijkheden om competities op een passende manier in te vullen aan de hand van de behoeften en mogelijkheden in de regio.

5. WEDSTRIJDEN VAN GELIJK NIVEAU

Gezien de stijgende populariteit van het 7x7 Voetbal zijn er landelijk steeds meer deelnemende teams. Hierdoor kan de KNVB steeds meer competities samenstellen met gelijkwaardige teams. Zo voetbal je dus altijd leuke wedstrijden.

6. FYSIEKE GESTELDHEID

Voetballers willen het misschien niet toegeven, maar op een gegeven moment is het veld te groot om te belopen zijn de 90 minuten ook niet meer vol te maken. Gelukkig speel je met 7x7 op een half veld en maximaal 60 minuten. Zo is er ook meer tijd voor de derde helft!

7. BIJ JE EIGEN CLUPPIE

Steeds meer clubs organiseren 7x7 voetbal. Zo voetbal je lekker in de buurt. 

Lijkt het jou leuk om met vrienden bij Saestum 7X7 te gaan voetballen, mail dan naar wedstrijdzaken@saestum.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!