Saestum Vrouwen Selectie 2023-2024 - SV Saestum

Saestum Vrouwen Selectie 2023-2024

Saestum Vrouwen Selectie 2023-2024

12 juli 2023 21:45

Ido Reitsma

De voorbereiding van het nieuwe seizoen is al in volle gang. De staf van Vrouwen 1 is vernieuwd en al in februari is het seizoen gestart met een talentendag en wekelijkse proeftrainingen. We wisten namelijk dat er speelsters zouden gaan stoppen en dat FC Utrecht terugkeert in de Eredivisie. Dat zou in ieder geval iets gaan betekenen voor onze selectie. Gelukkig is dat traject in goede samenwerking met FC Utrecht verlopen. Nu de overschrijvingstermijn is verlopen, presenteren we de selectie voor komend seizoen.

Staf
We gaan van start met een grotendeels nieuwe staf! Edward Sijahailatua is de opvolger van David Romijn als hoofdtrainer van Vrouwen 1. Wietse Jelles wordt de nieuwe assistent-trainer. Wietse was afgelopen seizoen assistent-trainer bij topklasser Ter Leede. 
Bij Vrouwen 2 blijft Edwin Copier de hooftrainer. Hij wordt komend seizoen geassisteerd door Yannick Pel, die overkomt van Wartburgia. Beide assistenten gaan hun rol combineren met het volgen van een trainersopleiding.

Van Be Quick ’28 komt Byong Te Winkel over als assistent-scheidsrechter. Daarnaast is Cees van de Burgt terug op het oude nest en samen met good old Johan Baarends zal hij de rol van materiaalman en gastheer op zich nemen.

De trainersstaf wordt, net als de herenselectie, ook ondersteund door de volgende personen: Piet Kastelein (keeperstrainer), Bert Pieters & Robin Aalten (medische staf).

Selectie_vrouwen.png


Vertrokken speelsters
Allereerst natuurlijk Simone van de Weerd. Ex-FC Utrecht, aanvoerder en al 14 jaar(!) vaste waarde in de Saestum vrouwenselectie. Zij had enige tijd geleden al aangegeven dat dit haar laatste seizoen zou zijn. En natuurlijk kon dat afscheid niet helemaal ongemerkt voorbij gaan. De laatste activiteit van het seizoen was een afscheidswedstrijd met en tegen oud-teamgenoten.

VROUWEN1_MG_0350.jpg
Simone van de Weerd - Fotografie: Norbert Waalboer

Dan natuurlijk het inmiddels bekende trio dat de weg naar de top heeft gevonden. Amber Visscher, Anniek Smulders en Tami Groenendijk vervolgen hun voetballoopbaan bij FC Utrecht! Zij worden daar herenigd met oud-teamgenoot bij Saestum Puck Louwes, die via een jaartje VV Alkmaar, ook bij haar droomclub heeft getekend.

En dan, en dat vinden we minder leuk, maar wel begrijpelijk, gaan ook Lisa Zwaan (IJsselmeervogels), Tessa van Schuppen (Jonathan) en Christy van Willigenburg (reizen) de selectie verlaten. Zij speelden jarenlang in het rood-wit van Saestum. Op dit niveau trainen en spelen vraagt echt veel energie en vrije tijd en er komt een moment dat andere dingen belangrijker worden of het ook wel (even?) een tandje minder mag. We hopen jullie nog vaak op Saestum te zien en wensen jullie natuurlijk heel veel succes en plezier toe komend jaar.

Wat niet iedereen nog weet is dat ook vanuit Vrouwen 2 een speelster naar FC Utrecht is gegaan. Voormalig GVVV-speelster Nadine Blankestijn gaat na 2 seizoenen Saestum naar het beloftenteam van FC Utrecht.

VROUWEN2_MG_0315.jpg
Nadine Blankestijn - Fotografie Norbert Waalboer

Tot slot heeft ook dit jaar weer een speelster haar weg gevonden naar de USA. Vanuit Vrouwen 2 gaat Julie Eskes voetballen bij USC Lancaster in South Carolina.

Nieuwe spelers

Veel nieuwe speelsters dus dat wordt best even wennen komend seizoen. Met de mix van ervaren speelsters en aanstormende talenten, zowel bij Vrouwen 1, Vrouwen 2 als de MO-20, gaan we met de Saestum Vrouwenselectie een hele mooie toekomst tegemoet.

Eén speelster lichten we er even uit. Terug van weggeweest: Sara Vijfhuizen. Zij heeft een aantal seizoenen geleden gekozen voor het avontuur in de USA. Na een seizoen te hebben gespeeld in Oklahoma is zij overgestapt naar Providence University, waar zij afgelopen zomer haar studie heeft afgerond.

De volgende speelsters stappen over van andere clubs om onze selectie(s) te versterken:

Ilse van Walsem (Sparta Nijkerk), Mila Robichon (VV Alkmaar, Minot State University USA), Rosa Brak en Nadja Vollema (Sporting’70), Ashley Pen en Havanna Villeda Sagastume (Sparta), Joyce Nouws (DSE), Erika Ekker (DVS’33), Laura Jongeneel en Julia van de Helder (Buitenveldert), Dalila Barrouhou El Faouzi (CE Sabadell, Spanje), Lisa van de Linde (Excelsior) en Noelle van Rijn (GVVV). Vanuit de MO-20 hebben afgelopen periode Carmen Werkhoven en Fleur Zwama de stap naar de selectie gezet.  

Welke speelsters gelijk hun opwachting zullen gaan maken in de basis van Vrouwen 1 zal tijdens de komende voorbereiding moeten blijken. Iedereen krijgt de kans zich te laten zien. Op 26 juni is het eerste trainingsblok alweer begonnen en op 8 juni is er al geoefend tegen Telstar in Velsen. Na een prima eerste helft was de ruststand 0-1 in het voordeel van Saestum. De tweede helft was Telstar de bovenliggende partij waarmee de revanche voor de zomer van vorig jaar een feit is, 5-1 voor de Witte Leeuwinnen.

Aanstaand weekend de wedstrijd tegen FC Utrecht en daarna zomerstop. Op naar een mooi seizoen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!