Zevenklapper voor Saestum zondag 2 in 1e competitiewedstrijd - SV Saestum

Zevenklapper voor Saestum zondag 2 in 1e competitiewedstrijd

Zevenklapper voor Saestum zondag 2 in 1e competitiewedstrijd

26 september 2023 13:45


Zondag 24 september was het dan eindelijk weer zover, we mochten de wei weer in. Aangezien wij geen bekerwedstrijden spelen (sommigen van ons hebben Kuipvrees, dus het risico op een eventueel te spelen bekerfinale willen we niet nemen), was het afwachten hoe wij voor de dag zouden komen. Maar met een aantal goede trainingen in de benen stonden we vol vertrouwen aan de aftrap van deze eerste competitiewedstrijd.

At the Northway waren wij de gastheer van tegenstander Sterrenwijk 7. Omdat Vinnie vorig jaar zijn taak als leiderT had neergelegd, was het nu onze nieuwe leiderT Nick Zwaan (spreek uit als Swaen) die het woord vooraf nam en de opstelling bekend maakte. Zonder blikken of blozen zette hij vedette van weleer, Martin Pipo Inzaghi, zonder pardon op de bank. Tsja, dan moet je maar komen trainen. Degenen die wel hadden getraind, stonden om 11 uur klaar voor de aftrap. Na een afwachtend begin trokken we meer en meer ten aanval. Waar Sterrenwijk achterin zeer slordig met de bal omging, deden wij dat niet veel beter en pakten we hun cadeautjes vooralsnog niet uit.

Aan de andere kant kwam er weinig gevaar van de bezoekers voor ons doel. Dit doel wat vandaag verdedigd werd door de heer Bergafwaarts. De keeperT van weleer die zijn hoogtepunten kende in het seizoen ’67-’68 in de hoofdmacht van Saestum moest in de eerste helft één keer echt handelend optreden en deed dat als vanouds.

Na ruim twintig minuten spelen, viel het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen. Na wat goed combinatievoetbal belandde de bal via Jogy bij Bjorn en hij schoot de bal achter de grabbelende doelman, 1-0 voor de rood-witten. Na deze goal kregen we kansen op meer, maar schoten van Jogy, Tinus 2.0 en Baco……euh ADO hadden niet het gewenste effect. Een slordige fase van Saestum kant brak aan, maar gelukkig had dat geen fatale gevolgen in de vorm van een tegengoal. Op slag van rust vonden wij wel weer het netje. Tinus kwam door op links en zette keurig voor waardoor het voor PONY een koud kunstje was om rustig af te ronden.

In de tweede helft kregen we nog meer ruimte dan in de eerste helft. Het duurde dan ook niet lang voordat wij de wedstrijd definitief in het slot gooide. Wederom was het Jogy die Bjorn vond en hij krulde de bal heerlijk in de verre hoek. Niet veel later was het de gretige Pipo Inzaghi die met een bekeken schot voor de 4-0 zorgde. Sterrenwijk deed in de vorm van een heus zondagsschot nog wat terug, een schot van de laatste man zeilde schitterend de kruising in, 4-1.

En toen was het tijd voor Boontje! Met de wedstrijd van Ajax-Feyenoord al in zijn hoofd gaf hij even gas en prikte er achteloos drie in. Vooral de assist van de goed ingevallen Wouter viel hier ook bij op. Een heuse hattrick dus voor Boontje. Tussen deze goals had de debuterende Dylan nog op de binnenkant van de paal geschoten en had Sterrenwijk ook nog een doelpuntje meegepikt. Een tegendoelpunt die ook nog wel voorkomen had kunnen worden, maar na een schitterende redding van Bergafwaarts op een vrije trap van Sterrenwijk was de spits van de bezoekers iets scherper dan degenen in een rood-wit shirt.

Al met al dus een keurige overwinning in de eerste wedstrijd van het seizoen, een hoopvol begin. Nadat het aanwezige publiek en de wedstrijdbalsponsor, Ouwe Leus, waren bedankt was het tijd voor de derde helft. En bij een thuiswedstrijd horen daar uiteraard balletjes gehakt bij. Dit keer was het Djordi die zijn zaterdagavond had opgegeven om ballen te draaien en werd de rest gedaan door zijn wederhelft Kiara. De meesten van ons hadden deze overheerlijke ballen gehakt al mogen proeven tijdens ons weekendje weg, maar nu waren ze aanwezig in groot formaat. En wat waren ze heerlijk! Met een gemiddeld cijfer van 9.1 mogen Djordi en Kiara meer dan tevreden zijn.

Volgende week spelen we uit, dan gaan we op bezoek bij Sporting ’70.

2._De_heerlijke_ballen_van_Kiara_en_Djordi.jpeg
Heerlijke gehaktballen van Kiara en Djordi


1._Ouwe_Leus_was_vandaag_de_wedstrijdbalsponsor.JPG
Ouwe Leus was de wedstrijdbalsponsor

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!