O19-1 Jeugdspelers debuteren bij Heren 1 - SV Saestum

O19-1 Jeugdspelers debuteren bij Heren 1

O19-1 Jeugdspelers debuteren bij Heren 1

15 april 2019 16:30


Afgelopen zondag speelde Saestum uit in Tiel tegen koploper Theole en pakte een verdienstelijk gelijkspel. Eindstand 1-1

Saestum speelde een sterke pot voetbal met een belangrijke rol voor keeper David Pertijs die deze middag geweldig stond te keepen. Nick stond weer vertrouwelijk op het middenveld en wist de 1-0 achterstand om te buigen naar een gelijspel.

Mede door een volle ziekenboeg, schorsingen en anderzijds afgedwongen door inzet en talent debuteerden een tweetal jeugdspelers deze zondagmiddag in de hoofdmacht.
De aanvallende rechtsbuiten Mikey Koman deed van zich spreken en hij liet zien over voldoende kwaliteiten te beschikken om, net als de pas 16 jarige Daan Schmeink aanspraak te maken op meer. Prachtig om te zien dat jeugdige spelers een kans krijgen zich te laten zien in het vlaggenschip. Mocht trainer Kevin de Liefde een beroep op ze doen, dan hebben ze aangetoond deze uitdaging niet uit de weg te gaan. In de slotfase was er nog een hoofdrol voor Daan die een counter van Theole eruit wist te halen middels een harde tackle. Een typisch 'Ekkelenkampje'.... Daan kreeg terecht een gele kaart.

Maandag 2e Paasdag speelt Saestum 1 thuis tegen HDS 1 om 14:00 uur.Nick Garia maakt de 1-1
Mikey Koman in actie


Daan Schmeink gaat geen duel uit de weg.Foto's Norbert Waalboer
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!