Seizoen is beëindigd door KNVB, hoe verder? - SV Saestum

Seizoen is beëindigd door KNVB, hoe verder?

Seizoen is beëindigd door KNVB, hoe verder?

1 april 2020 20:15


Gisteren heeft de KNVB de competitie voor de amateurs voor dit seizoen beëindigd, wellicht heeft u dit al gehoord via de KNVB, pers of sociale media. Deze beslissing komt voort uit het besluit van de overheid om de bestaande maatregelen met betrekking tot het coronavirus te verlengen tot en met 28 april a.s.

Alhoewel dit niet als een complete verrassing komt en we het goed begrijpen, is de teleurstelling zeer groot dat we bij Saestum geen voetbalwedstrijden meer hebben. Voor de sport, het plezier, de prestatie en de persoonlijke contacten is dit geen leuk nieuws.

SAESTUM_GAME-OVER_500pxkopie.jpg

Voor de vereniging is dit ook geen goed nieuws. Ons complex blijft zeker nog tot 28 april gesloten en er zullen tot die tijd geen activiteiten plaats vinden. Dat betekent dat ook ons clubhuis, de belangrijkste bron van inkomsten, tot die datum dicht is.

 

We onderzoeken op dit moment de mogelijkheden om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van alle regelingen die de overheid, de KNVB, het NOC-NSF en andere instanties bieden om de financiële pijn te verzachten. We zullen de verplichtingen richting al onze medewerkers, vrijwilligers en overige partners netjes nakomen. Naast dat we dit verplicht zijn, past dit bij onze club. Het motto #samensaestum geldt nog meer in deze moeilijke tijd.

 

Dit seizoen is wellicht nog niet helemaal voorbij. We hopen dat we vanaf half mei/begin juni de draad weer geleidelijk op kunnen pakken. Daarom hebben we de toernooien en evenementen die in juni en juli gepland staan, nog niet afgelast. Vooralsnog gaan deze dan gewoon door en we zijn druk bezig met de voorbereiding. Omdat er niet meer in competitieverband gevoetbald kan worden, zijn we aan het kijken welke andere extra (voetbal) activiteiten we kunnen organiseren. Natuurlijk pas vanaf het moment dat dit volgens het RIVM en de overheid weer veilig is voor onze gezondheid. We houden u hiervan op de hoogte.

 

Zoals gemeld in onze vorige brief, gaan de voorbereidingen voor volgend seizoen gewoon door. Op sociale media heeft u ook kunnen lezen, dat we waar mogelijk onze sponsoren ondersteunen. Dit doen we door hen via onze Saestum kanalen reclame te laten maken. Wat dat betreft staat Saestum nooit helemaal stil en ik wil hierbij onze vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet; ook in deze tijd!

 

Tot slot. De maatregelen van de overheid zijn hard nodig. Zoals Mark Rutte benadrukte: “Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle”. Het allerbelangrijkste is dat we gezond blijven en ons, ook als Saestum, houden aan afgesproken regels. We wensen je daarom veel sterkte de komende tijd om, samen met je familie, door deze moeilijke tijd heen te komen.

 

Ook Saestum slaat zich door deze moeilijke periode heen. Dat doen we, net als bij veel andere mooie en mindere mooie momenten, samen.

 

Met vriendelijke groet

Namens het bestuur van S.V. Saestum

 

Raymond Lamphen

Voorzitter

 

p.s. als er vragen zijn dan kunt u ons bereiken via email (kijk hiervoor op www.saestum.nl)

p.s. lees meer op: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59781/competities-amateurvoetbal-niet-hervat

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!