Corona update: Saestum gaat weer gedeeltelijk op slot... - SV Saestum

Corona update: Saestum gaat weer gedeeltelijk op slot...

Corona update: Saestum gaat weer gedeeltelijk op slot...

2 oktober 2020 17:30


Vanaf 29 september 2020, 18.00 uur, is ons sportcomplex, op basis van de nieuwe corona reglementen vanuit de overheid, voor iedereen de aankomende drie weken gesloten; tenzij je voor je eigen wedstrijd of geplande trainingen komt.

Samenvattend zijn de opgelegde maatregelen:

  • Het clubhuis is gesloten voor alle bezoekers, spelers, trainers, ouders en vrijwilligers;
  • Er zijn geen toeschouwers toegestaan bij trainingen en/of wedstrijden.


Bij Saestum passen we deze regels als volgt toe:

De overheid heeft bepaald dat er GEEN publiek (dus ook geen ouders van kinderen) aanwezig mogen zijn. Dit geldt ook voor geblesseerde spelers. Zij worden door de overheid aangemerkt als publiek. 

Voor thuisteams: alleen staf en spelers mogen op het terrein. Iedereen die niet speelt is tijdens de wedstrijd in of rond de dugout.

Wedstrijden mogen niet worden gefilmd of gstreamed ivm AVG richtlijnen. 

Ouders van kinderen van bezoekende teams die fungeren als chauffeur worden beschouwd als begeleider en mogen wel de wedstrijd bijwonen. Wij verzoeken bezoekende teams de hoeveelheid ouders/begeleiders zoveel mogelijk te beperken. Er mogen maximaal 7 begeleiders meekomen. Dit is staf plus chauffeurs.

De commissiekamer is via de deur aan de achterkant van het clubhuis geopend en daarmee is op speeldagen het wedstrijdsecretariaat toegankelijk. Wij zorgen voor verantwoorde looproutes. 

Hoe ver je van tevoren bij een wedstrijd aanwezig moet zijn, hoor je van je leider. Na de wedstrijd moet je het complex zo snel mogelijk verlaten. Het is niet toegestaan dat je bij andere wedstrijden komt of blijft kijken omdat je daarmee wordt gezien als toeschouwer;


Kleedkamers blijven dicht, behalve voor JO17-1, MO19-1, JO19-1. Zij krijgen 1 kleedkamer per team. Voor de senioren op zaterdag (Vrouwenselectie en Herenselectie) en de zondag senioren gaan we 2 kleedkamers per team regelen en hopen dat dit haalbaar is. Bovenstaande geldt dus ook voor de doordeweekse trainingen. Spelers komen aangekleed naar Saestum en douchen thuis.

  • Trainers en vrijwilligers "in functie" zijn dus welkom. Dit betekent dat een leider, trainer, grensrechter of fysio/verzorger welkom is op onze club voor de wedstrijd of training van hun eigen team;

  • Vrijwilligers die bij Saestum moeten zijn om hun werk te kunnen doen, zijn ook welkom. Dit gaat altijd in overleg met het verantwoordelijke bestuurslid. Wel het verzoek om dit tot een minimum te beperken. Saestum vrijwilligers die vanuit hun functie aanwezig zijn, dragen een hesje.

  • Komt u uw kind naar Saestum brengen, dan moet u hem of haar afzetten bij de grote parkeerplaats en mag u niet op het sportcomplex verblijven tijdens zijn of haar wedstrijd of training.

  • Bij een uitwedstrijd mag u in principe wel het complex op van de bezoekende club, omdat u dan als begeleider meekomt. Echter we raden aan om de website van de betreffende uit-vereniging te checken want een vereniging kan andere maatregelen hanteren. Hier geldt: één ouder (tevens de chauffeur) per auto en verder alleen spelers van het betreffende team. Zo ontvangen wij ook onze gasten.

  • Nogmaals ons clubhuis is voor iedereen gesloten. Dus ook voor spelers, trainers en vrijwilligers.
  • Vergaderingen kunnen doorgaan, conform de richtlijnen en vinden binnen en achter gesloten deuren plaats.

  • Toegang tot kleedkamers tijdens trainingen, wordt verzorgd door de trainers. De toegang tot de fysio ruimte is onveranderd. De toiletten in het clubhuis zijn tijdens de wedstrijddagen toegankelijk. Tijdens trainingen kunnen de toiletten bij het aparte kleedkamergebouw worden gebruikt. De overige toiletten zijn niet toegankelijk.

  • Aan een ieder (lid, familie, vrienden) wordt vriendelijk maar dringend verzocht om NIET naar Saestum te komen als je niet hoeft te voetballen of trainen of een noodzakelijke vrijwilligerstaak uitoefent.


We realiseren ons dit geen leuke maatregelen zijn maar we vragen u vriendelijk doch dringend om deze maatregelen te respecteren en op te volgen zodat we met elkaar corona er onder krijgen.

Over eventuele andere regels of afspraken zullen wij u zo snel en accuraat mogelijk blijven informeren via onze digitale kanalen.

Het bestuur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!