Saestum stelt VOG verplicht - SV Saestum

Saestum stelt VOG verplicht

Saestum stelt VOG verplicht

                                                                                                                      saestum_logo.jpg                 

 

SV Saestum wil als vereniging haar jeugdleden een veilige sportomgeving bieden.

Wij zijn daarom gestart met het Project VOG Verplicht binnen Saestum. VOG is de afkorting voor Verklaring Omtrent Gedrag. De VOG wordt verstrekt door het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Zij hebben inmiddels goedkeuring gegeven voor deelname aan de regeling Gratis VOG voor begeleiders van minderjarigen en kwetsbare groepen.

Waarom de VOG? Het is belangrijk dat iedereen, en vooral minderjarigen en kwetsbare groepen, in een veilige omgeving kunnen sporten. Als sportvereniging, is het een plicht om maatregelen te nemen die seksuele intimidatie en ander ongewenst gedrag kunnen voorkomen.

Het verplicht stellen van een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van bijvoorbeeld (nieuwe) trainers, leiders of verzorgers. En het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan met minderjarigen of kwetsbare groepen, een functie bij de sportvereniging kunnen uitoefenen. Door als vereniging een VOG te verlangen van iedereen die in zijn functie in aanraking komt met kinderen of kwetsbare groepen, laten we zien dat wij de veiligheid van onze leden serieus nemen.

Wie hebben een VOG nodig? Iedereen die bij de club met minderjarigen werkt, dus alle jeugdtrainers, leiders, verzorgers, medische staf en ook stagiaires vanaf 16 jaar.

Is de VOG verplicht? Ja, voor de club geeft dit meer zekerheid over het verleden van personen en vermindert de kans dat we iemand met onze jeugd laten werken die eerder in de fout is gegaan met kinderen. Alle betrokken vrijwilligers en medewerkers ontvangen een email waarin wij verdere uitleg geven en vragen om naam, geboortedatum en emailadres. Zodra deze gegevens door ons zijn ontvangen zetten we de aanvraag verder in werking. Dit geldt uiteraard ook voor instromende vrijwilligers gedurende het seizoen.

De procedure wordt via een email aan alle betrokkenen uitgebreid toegelicht.

Heeft u vragen, stel ze gerust op VOG@saestum.nl

 

Sportieve groet,

Bestuur SV Saestum

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!