Spelregelbewijs - SV Saestum

Spelregelbewijs

Spelregelbewijs

Alle junioren zijn verplicht om hun spelregelbewijs te halen. Het spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft meer inzicht en begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Dit zorgt weer voor een sportiever spel. Het spelregelbewijs kan gehaald worden via voetbalmasterz.nl

Welke spelers moeten het spelregelbewijs halen?
Een speler dient op 1 juli van het kalenderjaar waarin hij 17 jaar wordt in het bezit zijn van een spelregelbewijs.
Dit betekent voor seizoen 2023/2024 dat alle spelers die geboren zijn in 2006, het spelregelbewijs moeten behalen.
 
Wat moet je doen om het spelregelbewijs te halen?
 
Activeer je account
Via de KNVB en/of je vereniging (Sportlink) ontvang je een mail om je account te activeren. Om in te loggen op Voetbalmasterz gebruik je de inloggegevens (lees: mailadres) van je KNVB-account, zoals ook voor de app van Voetbal.nl. Klik hier om in te loggen.   

Heb je geen account?
Dan kun je een account aanmaken door je te registreren. Klik hier om je te registreren. 
Let op: Je moet lid zijn van de KNVB (bijvoorbeeld via Saestum) en je moet een KNVB-account hebben met het e-mailadres dat in de ledenadministratie van de KNVB (= Sportlink) bekend is, om daarmee te kunnen inloggen op Voetbalmasterz.nl.

Als je niet voldoet aan deze voorwaarden, kan je niet kunnen inloggen op Voetbalmasterz, en verschijnt de melding error 404 op het scherm. Je kunt je e-mailadres laten aanpassen door een mail te sturen naar spelregelbewijs@knvb.nl. Zet in die mail je naam, geboortedatum en het juiste e-mailadres.

Oefentoetsen
Op www.voetbalmasterz.nl zijn per spelsituatie gratis oefentoetsen te vinden. Het maken van de oefentoetsen is niet verplicht om het spelregelbewijs te halen, maar wordt wel aangeraden om te weten te komen hoeveel je al weet (of juist niet).
 
Doorlopen van 5 levels
Om het spelregelbewijs te halen is het verplicht de vijf levels doorlopen. Je kan de levels zo vaak maken als nodig is om de levels af te sluiten met voldoende goede antwoorden. Bij het eerste level moeten vijf van de tien vragen goed zijn om door te gaan naar level 2. Hierin moeten zes van de tien vragen goed zijn, in level 3 zeven van de tien, in level 4 acht en in level 5 negen.
 
Eindtoets
De eindtoets bestaat uit 20 vragen waarvan je er 16 juist moet beantwoorden. Je mag de eindtoets zo vaak maken als je wilt (net zolang totdat je je spelregelbewijs hebt gehaald). 
 
De toetsvragen zijn gericht op 20 spelsituaties waarover in de praktijk de meeste discussie kan ontstaan. Dat zijn spelsituaties die iedereen herkent zoals buitenspel en hands, het principe van de terugspeelbal en de voordeelregel. Alle spelsituaties en -regels zijn in heldere taal omschreven en voorzien van beeld- en filmmateriaal.

Vragen?
Heb je nog vragen? Check dan: www.voetbalmasterz.nl/faq/

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!