Waarden en normen Saestum - SV Saestum

Waarden en normen Saestum

Waarden en normen Saestum

Ook voor dit seizoen hebben we voor de spelers van Saestum, trainers, leiders en toeschouwers een lijst met regels die eigenlijk voor zichzelf spreken maar even onder de aandacht worden gebracht van eenieder. Bovenaan staat sportiviteit en respect voor spelers, leiders, trainers en scheidsrechters. Om te zorgen voor duidelijkheid in het seizoen hebben we een aantal spelregels opgesteld. (De selectieteams hebben zowel bij de jongens als de meisjes aanvullende afspraken ontvangen)

Rondom de training:

 • Als je niet kunt komen trainen ben je verplicht dit bij je trainer te melden door een telefoontje of een Whatsappje.

 • Elke trainer krijgt de beschikking over een kleedkamer, zodat je daar je spullen kunt achterlaten. De kleedkamer kan op slot en gaat na het trainen weer open zodat je daar je spullen op kan halen en kan douchen.

 • Elke speler zorgt ervoor dat hij 5 minuten voor aanvang van de training aanwezig en omgekleed is.

 • Het trainingsveld mag pas betreden worden als de elftallen die voor jou trainen klaar zijn met trainen. Tot die tijd blijf je achter de hekken. Iedereen die niet traint blijft achter de hekken.

 • Na het trainen worden alle materialen verzameld en met elkaar weer opgeruimd. Pas als alle materialen compleet zijn, gaan we van het veld af.

  Rondom de wedstrijd:

 • Als je een wedstrijd niet kan spelen vanwege een blessure of vanwege andere redenen, dan meld je dat zo snel mogelijk bij je leider of je trainer. Zij kunnen dan voor een vervanger zorgen zodat je elftal niet te weinig spelers heeft.

 • Bij thuiswedstrijden verzamel je een uur voor aanvang van de wedstrijd in het paviljoen.

 • Bij uitwedstrijden verzamel je 1,5 uur voor aanvang van de wedstrijd in het paviljoen. Tijden kunnen afwijken maar dat hoor je dan van je leider/ trainer.

 • Je zorgt ervoor dat je op tijd aanwezig bent. Een keer te laat komen kan, als je vaker te laat komt kan dit betekenen dat je een extra wisselbeurt krijgt.

 • Voor, tijdens en na de wedstrijd blijf je bij je team, ook op het moment dat je wissel staat.

 • Na de wedstrijd bedanken alle spelers de tegenstander en de scheidsrechter voor de wedstrijd.

 • Na de wedstrijd wordt er gedoucht. In uitzonderingsgevallen kun je een keer niet douchen, maar daarvoor vraag je toestemming aan je leider.

 • Elke week wijst de leider twee jongens aan die corvee hebben. Die zorgen ervoor dat de kleedkamer schoon wordt achtergelaten. Dus alle rommel in de prullenbak en de vloer wordt schoongeveegd. Dit geldt voor zowel thuis- als uitwedstrijden.

Gedrag van de spelers:

We merken steeds vaker dat het gedrag van spelers rondom de velden onacceptabele vormen aanneemt. Binnen Saestum accepteren we dit niet. Dat houdt onder andere in: grof taalgebruik en fysiek gedrag tegen trainer, leider, medespelers, tegenstanders, scheidsrechter enz. wordt niet geaccepteerd. Bij misdragingen zal dit gemeld worden aan het Bestuur. Dit kan leiden tot schorsing of royement.

Voor de ouders tijdens training en wedstrijden:

 • Bij Saestum verwachten wij dat ouders van jeugdleden de vereniging helpen. Kijken bij wedstrijden, meehelpen bij het rijden, wassen van de kleding en bijvoorbeeld leiderschap van een team. Ook vinden wij dat leden boven de 16 jaar de vereniging kunnen helpen door eenvoudige verenigingstaken te doen. Als voor een bepaald team geen begeleiding wordt gevonden, ook niet door de ouders, kan het team niet worden ingeschreven voor de KNVB competitie.

 • Accepteer de beslissingen van scheidsrechters en grensrechters, ook al zijn ze in jouw ogen fout. Gebruik geen onbehoorlijke taal of agressieve gebaren. Iedereen op Saestum moet hier op letten. Als je als speler vindt, dat een scheidsrechter zijn taak niet goed doet, bespreek je dat later met je teamleider. Deze kan het verder bespreken met het wedstrijdsecretariaat en het bestuur.

 • Blijf achter de hekken die rondom de velden staan. Dit geeft rust aan uw kind. Ook tijdens de rust is het niet de bedoeling dat u het veld opkomt. Laat de leider rustig met de jongens praten. De rust is maar kort en moet goed benut worden.

 • Moedig uw kind aan, maar coach hem niet. De trainer kan uw kind een bepaalde opdracht hebben gegeven die bij u niet bekend is. Als u dan iets anders gaat roepen zorgt dit voor verwarring.

 • Mochten er bijzonderheden zijn met betrekking tot uw kind, informeer dan de trainer/leider zodat zij daar rekening mee kunnen houden.

 • Wij verwachten van u dat u oprecht interesse toont in de hobby van uw kind. Dit houdt in dat u met regelmaat wedstrijden komt kijken en zich ook actief opstelt bij de activiteiten rondom het team, zoals vervoer naar uitwedstrijden of grensrechter zijn. Laat niet alles over aan een leider en trainer, maar neem actief deel aan het team!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!