Fysio - SV Saestum

Fysio

Fysio

 

 

Sporten is een gezonde bezigheid. Toch krijgt een aantal sporters onvermijdelijk met sportletsel te maken. Ongeveer 16% van alle sportblessures in Nederland wordt veroorzaakt door veldvoetbal. De meest voorkomende blessures zijn kneuzingen en verrekkingen van de enkel, knie en hamstrings. Effectieve blessurepreventie en eerstehulpverlening zijn zeer gewenst om sportblessures zoveel mogelijk te voorkomen en sporters niet het plezier in hun sport te laten verliezen. 

"Voorkomen is beter dan genezen" 

Saestum werkt al geruime tijd samen met FysioXpert Zeist. 

FysioXpert heeft al ruim 20 jaar ervaring binnen de begeleiding van voetballers en sporters op verschillende niveaus; van topsporters tot aan breedtesporters. Binnen hun praktijk zijn 5 gespecialiseerde fysiotherapeuten werkzaam met meerdere specialismen (o.a. manueel therapeut, sportfysiotherapeut, echografie). 

Middels deze specialismen zullen zij zo snel mogelijk een fysiotherapeutische diagnose stellen en daarbij een persoonlijk behandelplan opstellen, zodat het sporten zo snel mogelijk hervat kan worden. Tevens hebben zij een eigen netwerk van (sport)-artsen, orthopeden, psychologen en therapeuten, waardoor ze u nog beter van dienst kunnen zijn in uw herstel.

 

Naast het behandelen van blessures, het begeleiden naar sporthervatting zijn ze tevens gespecialiseerd in de preventie van sportblessures.
Wilt u hier meer over weten? Vraag gerust één van de therapeuten naar de mogelijkheden hierin.

Je bent geblesseerd, wat doe je?

1. Meld je blessure zo snel mogelijk bij je trainer/verzorger/leider

2. Meld je bij het medisch spreekuur van FysioXpert Zeist bij Saestum of bel voor een afspraak naar FysioXpert Zeist (tel.: 030-7210809, whatsapp: 0610857581 of mail naar info@fysioxpertzeist.nl)

3. Tijdens de eerste screening wordt door een fysiotherapeut gekeken naar je blessure en, indien nodig, wordt samen met jou een behandelplan opgesteld. In ernstige gevallen kan je worden doorgestuurd naar het ziekenhuis of huisarts.

4. Vertel aan je trainer/verzorger/leider welke afspraken er zijn gemaakt. Ben je niet in staat om dit te kunnen doen, dan overlegt de fysiotherapeut of sportverzorger met je trainer.

5. Houd je aan het behandelplan. Dan zal je snel herstellen.

6. Alleen na overleg met de fysiotherapeut start je weer met de trainingen en keer je uiteindelijk weer terug in het team.

 

FysioXpertzeist heeft op dinsdag- en donderdagavond een inloopspreekuur fysiotherapie georganiseerd, van 18.30 - 22.00 uur voor alle leden van Saestum. Op dinsdagavond is Jan Willem Welberg aanwezig en op donderdagavond is Bert Pieters er. Tijdens het spreekuur kunnen de leden van Saestum terecht voor een screening van hun klachten. De (dreigende) blessure wordt beoordeeld. Als de speler in behandeling moet worden genomen dan zal dit bij FysioXpertzeist worden gedaan. 

 

Voor werkzaamheden uitgevoerd door FysioXpert Zeist is soms een verwijzing en vaak aanvullende verzekering nodig. Bijvoorbeeld voor het maken van een echo of langdurige therapie. Raadpleeg regelmatig de website van FysioXpert Zeist (www.fysioxpertzeist.nl) voor meer informatie. Tevens kunt u zich aanmelden voor onze Facebookpagina of via Instagram.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!