Bouw mee aan het nieuwe clubhuis: neem een obligatie! - SV Saestum

Bouw mee aan het nieuwe clubhuis: neem een obligatie!

Bouw mee aan het nieuwe clubhuis: neem een obligatie!

Wil jij helpen ons nieuwe clubhuis mogelijk te maken? Doe dan mee met het obligatieplan. 

Wat is het obligatieplan?

Saestum gaat obligaties uitgeven. Door het uitgeven van deze obligaties kunnen we tegen gunstige voorwaarden geld lenen. Ook voor de deelnemers is deze manier van geld lenen gunstig.

We gaan obligaties uitgeven ter waarde van 1.000 euro en/of van 500 euro. Door aanschaf van 1 of meerdere obligaties leen je de vereniging geld. Het is een lening dus je krijgt je geld weer terug. We hopen hiermee € 250.000,- op te halen. Daarmee wordt de financiering van het nieuwe clubhuis een stuk goedkoper dan wanneer we het volledige bedrag bij een bank moeten lenen.

We werken hiervoor samen met obligatieplan.nl, deze organisatie heeft al bij meerdere clubs een obligatieplan uitgevoerd.

Voor wie?
Iedereen die wil bijdragen aan de realisatie van ons nieuwe clubhuis kan ons steunen door een of meerdere obligaties aan te schaffen.

Je kunt kiezen uit twee soorten obligaties met een looptijd van 10 jaar.

1 Clubliefde obligatie: je krijgt jaarlijks geld terug van de vereniging en belastingvoordeel. Na 10 jaar heb je precies het uitgeleende bedrag van 1.000 euro of 500 euro weer terug.

2 Clubhuis obligatie: je profiteert jaarlijks van een klein belastingvoordeel en krijgt na 10 jaar in 1 keer je geleende bedrag terug. Door het belastingvoordeel maak je zelfs een mooi rendement van 3% per jaar.

Doe mee!
Je kunt meedoen door dit inschrijfformulier in te vullen.

Fiscale constructie
Bij dit obligatieplan wordt gebruik gemaakt van de fiscale voordelen van een periodieke gift aan een vereniging. In onderstaande video wordt de constructie toegelicht. De constructie is getoetst door een fiscalist. Hierdoor heeft u zekerheid dat de constructie door de belastingdienst wordt geaccepteerd en de jaarlijkse schenking volledig aftrekbaar is van de inkomstenbelasting. Deze constructie is niet nieuw en wordt al veel toegepast. Bekijk hier de video met uitleg van deze constructie. 

Rekenvoorbeeld 1 Clubliefde obligatie
Je verstrekt een lening van € 1.000,- en ontvangt 10 jaar lang jaarlijks € 149,03 aan rente en aflossing. Je schenkt jaarlijks € 78,- en deze schenking wordt verrekend met de rente en aflossing waardoor je jaarlijks € 71,03 van de club ontvangt. Over de gehele looptijd is dit € 710,30. Daarnaast ontvang je, vanwege de periodieke gift, jaarlijks € 29,- belastingvoordeel. 

Na 10 jaar heb je € 710,30 van de club en € 290,- belastingvoordeel ontvangen en de inleg van € 1000,- volledig terug. Dankzij de jaarlijkse periodieke gift bespaart de club op deze financiering van totaal € 250.000,-, € 146.250 ten opzichte van een lening bij de bank tegen 5% rente. 

Rekenvoorbeeld 2 Clubhuis obligatie
Je verstrekt een lening van € 1000 en ontvangt 10 jaar lang alleen rente. Je schenkt jaarlijks deze rente (€ 80) en ontvangt, vanwege de periodieke gift, jaarlijks € 30 belastingvoordeel.

Na 10 jaar wordt de lening in 1 keer door de club afgelost. Daarnaast heb je in totaal € 300 belastingvoordeel ontvangen en uw inleg van € 1000 volledig terug met een mooi gemiddeld rendement van 3%. Dankzij de jaarlijkse periodieke gift bespaart de club op deze financiering van totaal € 250.000, € 125.000 ten opzichte van een lening bij de bank tegen 5% rente. 

Opgave bij belastingdienst
Voor particulieren moet de schenking bij de Belastingaangifte worden opgegeven. Je ontvangt hiervoor jaarlijks een jaaropgave met alle benodigde gegevens en instructie . De uitstaande lening dient voor particulieren te worden opgegeven als belegd vermogen in BOX 3. Afhankelijk van je persoonlijke financiële situatie ben je vermogensrendementsheffing verschuldigd. Omdat dit per persoon en ook per jaar kan verschillen is in het aangegeven rendement hiermee geen rekening gehouden.

Klik hier voor meer info op de website van de Belastingdienst

Heb je vragen over het obligatieplan, neem dan contact op via penningmeester@saestum.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!