Datum

8 december 2019 11:00

Accommodatie

Onbekend

Deze zondag stond voor Saestum 3 alweer de laatste wedstrijd van 2019 op het programma. Na de spectaculaire overwinning van vorige week tegen Hoogland 4 was nu VSC 2 de volgende tegenstander. De voorbereiding was afgelopen week weer prima te noemen. Zo deed leiderT Lexie inspiratie op tijdens een boksgala (waar hij overigens een grootheid in de muziekwereld tegen het lijf liep) en had Staaltje thuis zijn eigen boksring gecreëerd. Kortom, de neuzen stonden weer in de goede richting voor de aankomende wedstrijd. Behalve de neus van de levenspartner van Staaltje dan.

Op de training van afgelopen donderdag ging het er ook lekker fel aan toe. Interim trainerT Lexie was geenszins van plan om de spelers te sparen en had een pittige training in petto. Hoogtepunt van de training was de panna van Steef bij zijn buurman……een panna waarbij Kemal met jaloezie naar stond te kijken. Het slachtoffer van de panna had vervolgens een klein treurmomentje van vijf minuten. Maar al met al een prima training voor de wedstrijd en VSC 2 was gewaarschuwd.

Wie deze zondag niet gewaarschuwd was, was de wasvrouw toen de kleding zondagochtend bij haar werd opgehaald. Niet het vertrouwde gezicht van haar neefje stond daar voor de deur, maar ons Saestum 3 Monster stond ineens voor de deur. Nadat hij het Saestum logo op zijn trainingsjack liet zien, mocht hij de kledingtas meenemen.

Wie deze zondag ook niet gewaarschuwd was, was de verslaggever van dienst. Nog genietend van mijn tosti en het gezellige gesprek met Zeebuik (Hoe was jouw zaterdag? Ja, leuk, weer blauw. En die van jouw? Ja, ook leuk, ook blauw) was de wedstrijd blijkbaar al om kwart voor 11 begonnen. En als je daar pas om 13 minuten voor 11 achterkomt, staat het ineens al 2-0 voor de rood-witten. Doelpuntenmakers Staaltje en Poets.

Gewapend met de twee meest krakkemikkige paraplu’s gingen we maar naar buiten om de rest van de wedstrijd naast de dug-out te aanschouwen. Hierbij het verslag van het vervolg van de eerste helft.

3-0 Jogy (intikkertje)

4-0 Staaltje (intikkertje)

5-0 Jogy (weet ik niet meer)

Na de thee was het gelukkig weer droog en begon het zonnetje zelfs voorzichtig te schijnen. Dit inspireerde de 22 spelers overigens niet tot grootse daden. Het spel kabbelde een beetje voort, er werd af en toe gescoord en VSC probeerde wanhopig een eretreffer te maken. Hierbij het verslag van de tweede helft.

6-0 Mull (niet met links dit keer, maar wel voor de 7e wedstrijd op rij)

7-0 Ferdy (intikkertje, maar hij kwam wel helemaal vanaf de rechtsback positie. Daarom werd hij deze wedstrijd voor de gelegenheid omgedoopt tot Ferdy van Aerle)

8-0 Grote Tom (al glijdend langs de keeperT)

9-0 Staaltje (ja ja, hattrick hero)

10-0 Poets (zijn vriendin en zwagerT gloeiden langs de kant van trots)

11-0 Foad (ons Saestum 3 Monster scoorde uit een penalty zijn eerste doelpunt weer sinds hij in de B’tjes topscoorder werd met maar liefst 12 doelpunten)

Een elftal vol goals dus in deze laatste wedstrijd voor de winterstop. Deze simpele overwinning werd in het paviljoen weer gevierd met de nodige versnaperingen. En voor sommigen werd het weer een latertje. Gelukkig had Steef ’s ochtends al tegen zijn hond gezegd dat hij niet voor het donker thuis zou zijn, dus die wist dat ie thuis zijn plasje even op moest houden.

Overigens vierde de zwagerT van Poets de overwinning gezellig mee. Vol van trots door de twee doelpunten van Poets dronk hij gezellig een biertje mee, vertolkte hij als een ware volkszanger ‘Huisje op wielen’ en deed hij zelfs een dansje met de bardame. Uiteindelijk verliet hij met een bidon gevuld met bier rondom gelukkig de kantine.

En zo verlieten alle spelers van Saestum 3 één voor één de kantine. De ene ging naar huis om zijn keuken nog snel op te ruimen, voordat zijn vriendin weer thuiskwam en de ander ging weer naar zijn vertrouwde chinees. Al met al een gezellige én productieve laatste voetbalzondag. Op naar het nieuwe jaar! Via deze weg willen wij dan ook iedereen alvast hele fijne feestdagen wensen en een sportief en gezond 2020!