Accommodatie

Onbekend

In 1994 werd de band/zanger Scooter bekend. Wie kent de hits ‘Hyper Hyper’ en ‘Move your ass’ nou niet? En wie heeft hun beroemde oneliner ‘It’s nice te be important, but it’s more important to be nice’ nou nog nooit gehoord? 1994 ja…….mooie tijden.

Nu hebben wij sinds dit seizoen een speler in het team, ene Mark S., die deze tijd amper bewust heeft meegemaakt, hij is immers van 1993. Maar anno 2019 heeft hij in ieder geval wel iets met Scooter of eigenlijk iets met zijn eigen scooter. Het appje in de Saestum 3 groepsapp ‘Heren, mijn scooter start niet’ was weer een mooi gevalletje ‘Kelderklasse’. En de beroemde uitspraak van Scooter is in zijn geval gewijzigd in ‘It’s nice to be important, but it’s more important to be op tijd’!
Afijn, we gaan het over voetbal hebben. Op deze zonnige, maar frisse zondagochtend stond de topperT tegen VVZA 3 op het programma. Ondanks dat wij nog ongeslagen waren, hadden we door twee gelijkspelletjes wel vier verliespunten. De Zeehelden uit Amersfoort hadden na vier wedstrijden spelen nog steeds een 100% score. We konden onze borsten dus natmaken.
Na het eerste fluitsignaal werd vrij snel duidelijk dat VVZA dit seizoen de gedoodverfde favoriet voor het kampioenschap is. Het elftal heeft een aantal goede voetballers lopen en kent weinig zwakke plekken. Ondanks dat we goed stand hielden, moest onze keeperT Ralph na een kwartier voetballen toch kansloos toekijken hoe een aanvaller van VVZA zich door de verdediging frommelde en de bal in het doel schoof.
Na deze tegengoal was het Saestum wat de klok sloeg. Met veel strijd en ook aardig voetbal werd VVZA naar achteren gedwongen. Dit resulteerde ook in de gelijkmaker. Jogy versierde na een solo een terechte penalty en hij ging ook zelf achter de bal staan. En wie Jogy kent, weet dat er een stemmetje in zijn hoofd zegt ‘zal ik een Panenka doen?’. En wie Jogy kent, weet dat dat stemmetje het ook vaak wint van dat andere stemmetje. En wie Jogy kent, weet dat de Panenka er ook altijd ingaat. En wie de vorige paar regels heeft gelezen, weet dat het dus 1-1 stond na de penalty.
Saestum bleef na de gelijkmaker prima ballen en VVZA had het maar wat lastig met de rood-witten. Kansen op de 2-1 waren er ook zeker, maar onder andere een afstandsschot van Jogy voor een vrijwel leeg doel ging er helaas niet in. Aan de andere kant ging een afstandsschot er wel in. Onze keeperT schatte het schot, mede door de zon die in zijn rug scheen, enigszins verkeerd in en de bal dwarrelde in het dak van het doel. De 1-2 was ook tevens de ruststand.
Met een compleet ander centraal verdedigingsduo (Denzo en Floorstopper schoven een linie naar achteren en Bergafwaarts en Darko ‘slidings maken, vind ik leuk’ Trailovic bleven achter in de kleedkamer) én met scooterboy Nibbit, Duif en Piccolo in het veld ging Saestum op jacht naar de 2-2. Na één minuut was het ook bijna zover, de invallers waren er bijna verantwoordelijk voor, maar een scherpe voorzet van onze Piccolo kon net niet worden binnen gekopt door stalen Nibbit.
Toch was het niet veel later wel 2-2. Een verwoestend (?) schot van Duif werd onderschept door Mull en hij scoorde voor de derde keer op rij tijdens een wedstrijd van Saestum 3. Heel lang genoot Saestum niet van de voorsprong, want amper twee minuten later was het alweer 2-3 toen een aanvaller van VVZA de bal in de korte hoek binnenschoot.
Saestum toonde veerkracht en kwam weer op gelijke hoogte. Een schot van afstand werd losgelaten door de keeper en daar was ie dan…….als een duveltje uit een doosje……onze Mini tikte de bal al vallend in het lege doel.
Nadat de wedstrijd vanaf dit punt alle kanten op kon, was het toch weer VVZA dat genadeloos toesloeg. Ondanks dat wij goed tegenpartij boden, was VVZA heel erg effectief deze ochtend. De 3-4 werd gemaakt via een kiezelhard schot in de bovenhoek. Na deze hernieuwde voorsprong voor de gasten was de pijp een beetje leeg bij Saestum. Het werd nog wel geprobeerd, maar echte kansen waren er helaas niet meer te noteren voor de thuisploeg. Dus laat staan doelpunten. VVZA bracht Saestum vijf minuten voor tijd de genadeslag, op randje buitenspel (of eroverheen?) viel de 3-5. Na ruim 90 minuten spelen, was de conclusie dat Saestum prima tegenpartij had geboden, maar VVZA toch echt de terechte winnaar was én we waarschijnlijk tegen de aanstaande kampioen hadden gespeeld.
Het eerste verlies in dit seizoen voor Saestum 3 dus. Gelukkig ging niemand huilend naar huis en was er in de kantine nog een gezellige derde helft. Ook achter de bar én in de keuken opereerde Saestum 3 deze middag als een ingespeeld team. Sexie Lexie ontpopte zich als heuse krokettenman, Zomer tapte zijn eerste kratje en Vinnie at diverse bestelling van klanten op. Ook werd er even overwogen om Saestum mee te nemen in onze ‘Broodje bal’ test/wedstrijd, maar de reactie van Wes Kever na één hapje heeft toch doen besloten om deze test alleen bij uitwedstrijden te doen.
Volgende week spelen we weer thuis, dan komt Kampong zoveel op bezoek. Wordt waarschijnlijk weer 90 minuutjes achter studentjes aan rennen. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor deze wedstrijd. Seizoenkaarthouders kunnen maximaal twee extra kaarten kopen met hun seizoenkaart. Wegens een boycot van Kampong supporters voor deze wedstrijd zal het uitvak deze zondag leeg blijven.