Datum

27 oktober 2019 13:00

Accommodatie

Onbekend

Het was vooraf op de Saestum site aangekondigd…….Super Sunday! En inderdaad, met wedstrijden als Sparta – FC Utrecht, Waasland/Beveren – KV Mechelen én Sterrenwijk 4 – Saestum 3 kun je met recht spreken van een heuse Super Sunday.

Om 13.00 uur trapten de spelers van Sterrenwijk 4 en Saestum 3 onder de rook van stadion Galgenwaard af voor hun wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat er vandaag met niets minder dan drie punten genoegen moest worden genomen. Saestum kreeg veel kansen, maar zoals er op de donderdagavond vele ballen zuiver en hard invliegen, was het vandaag tijdens de eerste helft slappe hap voor het doel. Ondanks dat er aardige aanvallen te bewonderen waren, bleven de doelpunten vaak uit. Uiteindelijk was het Grote Tom die de ban brak met een Kelderklasse imitatie van de goal van Nainggollan klik hier.
Omdat Sterrenwijk hier weinig tegenover kon brengen en onze Limburgse keeperT hierdoor grotendeels werkeloos toe moest kijken, was het wel duidelijk dat hier vandaag de puntjes opgehaald gingen worden. Maar om dat te zeggen, is altijd gevaarlijk tijdens een wedstrijd van het 3e. Gelukkig was het Duif die de marge verdubbelde door een mooie pass van Jogy nog mooier af te ronden….0-2.
Dat er na 45 minuten maar 0-2 op het scorebord stond en niet al de uiteindelijke eindstand van (SPOILER ALERT) 0-8 was te wijten aan wat gemiste kansen. Laten we zeggen dat de boetepot de grote winnaar was van de eerste helft.
Na rust was de familie van Scherpenzeel vervangen en verliet ook Sandor (of is het nu Sander?) het veld met een vage vingerblessure. Één van hun vervangers was Zeebuik, die zich kapot schrok dat hij maar liefst 45 minuten aan de bak moest. Maar niet veel later was het diezelfde Zeebuik die met een sublieme assist ervoor zorgde dat Jogy zijn eerste doelpunt van de wedstrijd kon scoren.
Tjsa en wat gebeurde er verder nog in de tweede helft? Sterrenwijk was deze zondag gewoon een maatje te klein voor dit Saestum 3 en kon geen potten breken. Saestum kreeg daarentegen kans op kans om de score uit te breiden. Dit gebeurde ook wel, maar dat er geen dubbele cijfers na 90 minuten op het scorebord stonden, was toch wel enigszins wonderbaarlijk.
Nadat Grote Tom de 0-4 had binnengekopt, scoorde Jogy nog driemaal en deed Poets ook nog een duit in het zakje door de bal in de verre hoek te schieten. En voor de lezers die hebben meegeteld en de spoiler alert toch stiekem hebben gelezen, was de einduitslag inderdaad 0-8.
Ander ‘hoogtepuntje’ in de tweede helft was toch wel de nuttige gele kaart van Staaltje. Hij onderbrak op de helft van Sterrenwijk een veelbelovende aanval (er stonden immers nog 7 spelers van Saestum te wachten op de ‘doorgebroken’ speler van Sterrenwijk) door het shirtje van zijn tegenstander bijna uit te trekken. Een gele kaart in het teambelang zullen we maar zeggen…….want stel nou dat ze door deze aanval op 1-5 waren gekomen.
Ook een bijzondere situatie was de kopbal van de oma van van Stroe. Zij kopte een pass van Mini keurig van achter het hek terug het veld in. Mede door dit staaltje techniek overweegt leiderT Sexie Lexie om haar aankomende zondag in de basis te zetten.
Al met al een prima overwinning van de mannen van Saestum 3. Na afloop werd er in de kleedkamer nog een drankje genuttigd vanuit de Saestum 3 koelbox (ditmaal met dank aan Rody) en meegezongen op hits van onder andere Rob van Daal. En afgelopen zondag is er ook het startschot gegeven voor een heuse ‘broodje bal’ wedstrijd. Welke tegenstander heeft het beste broodje bal? Nou, Sterrenwijk staat na zondag met stip op 1 !
Aankomende zondag spelen we weer een thuiswedstrijd, dan komt APWC op bezoek. Maar eerst gaan we zaterdagavond een hapje eten bij onze sponsor, Pandarve. Dus zondag kunnen we een ‘fit’ Saestum 3 verwachten!! En vooral een fitte Ernst, want die schijnt zaterdag aan de Spa rood te gaan.