13 september 2015 11:00

Accommodatie

Onbekend

Sinds dit seizoen zijn het 3e en het 4e elftal van de heren van Saestum samengegaan, dit omdat beide teams het afgelopen seizoen wekelijks te maken had met een spelerstekort. Na een goede voorbereiding op het seizoen (inclusief een heuse bootcamp) was dan afgelopen seizoen de eerste competitiewedstrijd.

De technische staf, dit jaar bestaande uit de leiderTs Tempie, Vinnie en Sexies en trainerT Henne, hadden het team op hun manier klaargestoomd voor de eerste tegenstander. Overigens bleek de manier van Henne toch wel het nuttigst te zijn. Met aardig wat trainingsarbeid in de benen waren we helemaal klaar voor de thuiswedstrijd tegen VSC 10.

Na de inspirerende toespraak van Tempie en de eveneens zo inspirerende aanvulling van Vinnie betraden we het zonnige veld 2. Snel werd duidelijk dat we nog aardig aan elkaar moesten wennen, het spelen van nul oefenwedstrijden wierp zijn vruchten af zeg maar. We waren veel te onrustig aan de bal en ook de passes verliepen niet echt vlekkeloos. Gelukkig paste VSC zich moeiteloos aan ons niveau aan. Door het missen van enkele kansjes van Saestum kant en goed keeperswerk van onze Limbo keeperT was de tussenstand van 0-0 nog wel logisch te noemen.

Rond de 30ste minuut brak Saestum de ban. Linksback Ernst gooide in op zijn kleine neefje PONY en hij tikte de bal door op Salinero. De spits tikte de bal handig op Kemal en hij gaf de bal slim mee aan de meegelopen PONY die de bal vervolgens met een ‘djakonaal’ schot in het netje schoot. Na deze goal werd het spel aan Saestum kant wat rustiger en beter, maar tot doelpunten leidde dit niet voor de rust. Met een 1-0 voorsprong ging beide ploegen rusten.

In de tweede helft was Saestum in de beginfase duidelijk de bovenliggende partij. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong; Kemal had een perfect afgemeten voorzet in petto voor Duif die de bal in het doel kopte. Na deze bevrijdende (?) treffer bleven de kansen komen om de voorsprong nog verder uit te breiden, maar blijkbaar had niemand meer zin om te scoren. Goed voor de boetepot laten we maar zeggen.

Ondanks dat VSC niet heel erg gevaarlijk voor ons doel kwam, werd het vijf minuten voor tijd ineens heel onnodig toch nog spannend. VSC maakte de 2-1 en geloofde er weer in. Uiteindelijk floot de scheids precies op tijd voor het einde van de wedstrijd, want Saestum riep op dat moment de gelijkmaker een beetje op zichzelf af. Gelukkig gebeurde dit dus niet en zijn de eerste 3 punten van het seizoen een feit.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd, dan komt DEV 2 op bezoek. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via de officiële kanalen.