Noordweg-Noord 150
3704JG
ZEIST
tel. 030-6960737

In de thuiswedstrijd tegen ASC Nieuwland heeft Saestum een 2-1 overwinning behaald. Het waren drie hele belangrijke punten kijkend naar de stand op de ranglijst en in de derde periode. Saestum bleef overigens voor de zesde keer op rij ongeslagen.

Al na 1 minuut kon de thuisploeg juichen. Een flitsende aanval belandde voor de voeten van Moreno Bijaard en zijn schuiver zorgde voor de vroege openingstreffer. Saestum had de overhand en kreeg even later een grote kans via Jurre van Droffelaar. Zijn schot ging via de vingertoppen van de keeper en via de paal naast. Even later werd een lob en een schot van Tycho Roose ook niet tot doelpunt gepromoveerd. In minuut 30 moest Nieuwland met tien man verder na een directe rode kaart en gek genoeg kwamen de mannen van Saestum hierdoor niet meer in hun ritme. Dit resulteerde in een grote kans voor de bezoekers en vlak voor rust in een terechte penalty. Deze werd vakkundig binnengeschoten en met 1-1 gingen beide teams aan de thee.

De tweede helft was nog maar net begonnen en de 2-1 lag al in het net. Een goede voorzet van Moreno werd keurig in de hoek gekopt door de ijzersterk spelende Joep van Esseveld. Saestum bleef veelvuldig in balbezit, maar werd niet meer gevaarlijk. Na een flinke charge van een middenvelder van Nieuwland, moest de ploeg uit Amersfoort zelfs met 9 man verder. In het opstootje dat volgde kreeg wisselspeler Lamin Ceesay ook een rode kaart. Nieuwland liet Saestum hierna komen, maar de thuisclub werd met de minuut onzorgvuldiger. Grote kansen kwamen er niet meer en Nieuwland rook toch nog een kans om een punt aan deze wedstrijd over te houden. Echter werden de bezoekers ook niet meer gevaarlijk. Enkel hoge ballen van achteruit zorgde voor wat zweethandjes bij Saestum. Na best veel blessuretijd, floot de scheidsrechter af voor de wedstrijd.

Saestum speelde een goed eerste half uur, maar zakte daarna qua veldspel echt weg. Zo maakte de ploeg uit Zeist het zichzelf onnodig moeilijk. Echter is het resultaat in deze fase van de competitie veel belangrijker en met de overwinning van Saestum en het gelijke spel van de concurrentie, kunnen we erg tevreden zijn over het verloop van deze middag.
In de reguliere stand hebben we een goede stap gezet vandaag, maar we kijken ook nog steeds met een schuin oog naar de derde periode. Daarin staat de ploeg van trainer Rick Andeweg op een keurige tweede plek met 1 punt minder dan koploper Jonathan. Met nog drie wedstrijden te spelen zit er misschien nog wel iets moois in het vat. Dan moet er volgende week wel een resultaat geboekt worden bij Olympia, de nummer 3 van de ranglijst.