Facebook Toestaan Niet toestaan

Saestum en VVZA delen de punten

3 maart 2024 17:15

De dag begon in restaurant Het Jagershuys in Zeist. Hoofdsponsor en eigenaar Arthur Brouwer had een heerlijke lunch verzorgd voor de spelers en staf. Na de lunch kon trainer Rick Andeweg zijn team voorbereiden op de wedstrijd middels een mooie presentatie op het grote scherm in een fantastische ruimte in het restaurant.

Er werd door zowel de thuisploeg als door de bezoekers weifelend begonnen aan de wedstrijd. Zal het komen door de nederlagen van vorige week of was het puur aftasten? Gaandeweg de eerste helft werd het minder rommelig en werd het steeds boeiender. Beide ploegen probeerden te voetballen, alleen van grote kansen was nog geen sprake. Vaak ging het bij beide ploegen mis bij de beslissende eindpass. De eerste grote kans van VVZA werd fantastisch geblokkeerd door Niels Schipper. De eerste grote kans voor Saestum was wel raak. Via rechts maakte Anouar Masnaoui een sublieme rush en zijn voorzet werd door Daan Schmeink tot doelpunt gepromoveerd. De centrale verdediger stond vandaag als spits gepositioneerd, omdat de ploeg al weken aan het zoeken is naar de ideale speler op deze positie.

In de tweede helft werd VVZA gevaarlijker, maar bleven grote kansen uit. Halverwege de tweede helft kwam dan toch die gelijkmaker. Saestum ging niet bij de pakken neerzitten en het was de zeer gretige invaller Jurre van Droffelaar die vrij snel de 2-1 scoorde. Even later dacht Saestum de 3-1 te kunnen maken. Een voorzet werd buiten het vijfmetergebied niet gepakt door de keeper, omdat Daan ook de lucht in ging. Een normaal duel die op het middenveld nooit bestraft zal worden. Inplaats van voor een leeg doel de bal in te mogen tikken, werd het een vrije trap voor VVZA. Tien minuten voor tijd mocht VVZA aanleggen voor een hoekschop. De bal kwam bij de eerste paal en doelman Kai van Rheenen zag hem door zijn handen glippen, 2-2.

Saestum en VVZA gingen beiden voor de winst en in de 89ste minuut leken de bezoekers dit voor elkaar te krijgen. Verkeerd verdedigen van Saestum leverde een vrije speler op bij VVZA. Die vrije speler kon de 2-3 aantekenen. Saestum wilde echter niet van opgeven weten, want in de 93ste minuut werd een voorzet door Jurre doorgekopt en de net ingevallen Yoeri Pot tikte de bal langs de doelman. Even later floot de scheidsrechter af en stond er dus 3-3 op het scorebord. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Loosdrecht.