Datum

18 november 2017 15:15

Accommodatie

Onbekend

Na 2 prima wedstrijden de afgelopen weken was vandaag IJFC de tegenstander. IJFC staat 3de op de ranglijst dus een mooi uitdaging om de punten in Zeist te houden.

De wedstrijd begon en ging gelijk op. Beide teams probeerde met lange ballen de ruimte te zoeken die door beide niet werd gevonden. Snel wist Saestum het spel van de afgelopen wedstrijden op te pakken en werd er gecombineerd richting het doel van de tegenstander. In echte kansen resulteerde dit nog niet maar Saestum had zeker het betere van het spel. IJFC werd terug gedrongen en kwam moeilijk onder de druk vandaan. In de 43ste minuut was het Lynn die de ban brak. Door goed het spel te verleggen wist Lynn de ruimte die geboden werd goed te benutten en netjes af te ronden. Met een lekker gevoel werd de kleedkamer opgezocht en benadrukt dat we de 3 punten zeker nog niet binnen hadden.

Na de rust begon Saestum goed. Na IJFC te hebben vastgezet op hun helft dacht Marijn het een keer te proberen met een afstandsschot en hoe. Van ongeveer 25 meter schoot ze de bal over de keeper heen en stond de 2-0 op het bord. Uit het niks wist IJFCde aansluitingstreffer binnen te schieten. Gelukkig was dit voor Saestum een teken om nog een stapje harder te gaan werken om de voorsprong te vergroten. Dit lukt gelukkig al vrij snel na de aansluitingstreffer. Carlijn wist knap uit de draai te schoren en waren de 3 punten zo goed als zeker binnen. In blessuretijd zette Sara de eindstand op het bord. Na een prima actie van Marijn wist ze goed het overzicht te bewaren en de bal goed terug te leggen op Sara. 4-1.

Vandaag hebben we laten zien dat als we als team hard voor elkaar willen werken en de bal het werk laten we tot mooi dingen in staat zijn. Op naar volgende week waar de uitwedstrijd teen Be Quick Vr2 op het programma staat.