Accommodatie

Onbekend

Saestum vr2 – DSS vr1

Na een oefenwedstrijd tegen Klarenbeek was het vandaag tijd voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop.  DSS was op verliespunten de koploper dus het beloofde een spannende pot te worden.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor DSS. Een aantal foutjes achter elkaar werden afgestraft en zo keken we binnen 2 minuten tegen een achterstand aan. Meteen vanaf de aftrap een prima aanval van Saestum met een supergrote kans die helaas niet werd benut. Ook DSS wist een grote kans te missen. Saestum kwam beter in de wedstrijd en was duidelijk de betere. Met verschillende mooie aanvallen werden er kansjes maar ook supergrote kansen gecreëerd. Meerdere malen kwamen verschillende speelsters alleen voor de keeper maar wilde de bal maar niet in het netje. In de 33ste minuut was daar de meer dan verdiende gelijkmaker en wat voor een. Een harde knal van Linde belande strak in het doel. 1-1.

Ook na de gelijkmaker hield Saestum het beste van het spel maar wist het zichzelf niet te belonen met een voorsprong. Met de 1-1 stand werd de rust opgezocht.

Meteen na de rust kreeg DSS een grote kans die uit het doel werd gehouden door Feline. Na deze kans kreeg Saestum weer meer grip op de wedstrijd en werden er weer voldoende kansen gecreëerd. In de 65ste minuut was het Linde met een van Persie achtige actie die Marijn voor het doel wist te bereiken. Marijn dacht niet na en ronde beheerst af. Een meer dan terechte voorsprong. Na de 2-1 lagen er kansen om de voorsprong uit te bouwen maar dit lukte helaas niet. Helaas werd de voetbal wet vandaag weer werkelijkheid. Als je zelf je kansen niet afmaakt doet de tegenstander het wel. Door wat geklungel in de verdediging kon DSS de bal hoog in het net schieten en was de stand weer gelijk.

Saestum bleef knokken om een overwinning uit het vuur te slepen maar helaas lukte dit niet.

Helaas hebben we ons vandaag niet weten te belonen voor het goede spel. Als we de kansen af weten te ronden lopen we met een grote winstpartij van het veld maar dat is vandaag helaas niet gelukt. We mogen trots op onszelf zijn met het vertoonde spel en de gecreëerde kansen.

Op naar volgende week waar de uitwedstrijd tegen Oranje-Nassau op het programma staat. Als we hetzelfde spel op de mat weten te leggen en de kansen weten te benutten kan het een leuke terugreis worden vanuit Groningen.