Datum

26 oktober 2017 20:00

Accommodatie

Onbekend

Gisteravond speelde het 2e elftal van Saestum olv Wouter Janssen hun bekerwedstrijd tegen het veel sterker geachte SDO 3 een ploeg die het in de andere 3e klasse het goed doet.

Maar het bleek anders: Saestum was de eerste helft absoluut de boven liggende partij.

Jeroen Polling zette Saestum op een verdiende 0-1 voorsprong na een assist van Rico van Rooij.

De verdediging stond als een huis vandaag en keeper Ralph Houten stond zijn mannetje tussen de palen.

Saestum creëerde diverse mogelijkheden maar kwam tot de rust niet meer tot scoren.

De 2e helft had de tegenstander wat omzetting verricht om Saestum beter te kunnen bestrijden waardoor het een geheel open wedstrijd werd.

SDO kreeg wat meer greep op de wedstrijd maar het was toch Saestum die de voorsprong vergrootte.

Na een goede aanval van Saestum werd een aanvaller onterecht ten val gebracht wat de dienstdoende scheidsrechter niet anders kon doen dan de bal op de stip te leggen.

Een 2-0 voorsprong en nog 4 minuten te spelen dat kon toch niet meer fout gaan. De club-scheidsrechter dacht daar anders over en liet de wedstrijd na de officiële 90 minuten nog ruim 14 minuten doorlopen, waardoor SDO 2x tot scoren kwam.

Na de gelijkmaker floot hij de wedstrijd af.

Strafschoppen moesten worden genomen om tot een winnaar te komen.

Saestum moest beginnen en schoot onberispelijk de strafschoppen achter de doelman van SDO. De laatste strafschop van SDO was een prooi voor onze doelman Ralph Houten waardoor Saestum in de beker een ronde verder mag gaan voetballen.

Complimenten aan het hele team voor deze prima prestatie.

Zondag Magreb 3 een team die in de bovenste deel van de ranglijst verblijft . Maar met het resultaat van vandaag is, valt daar zeker wat te halen.