Datum

4 februari 2018 11:00

Accommodatie

Onbekend

De winter is nog niet voorbij. De winterstop daarentegen wel en derhalve kon de Saestum selectie afgelopen zondag weer aan de bak met beide teams. Heren 1 won uiteindelijk overtuigend van Nederhorst en dendert voort. Hoofd communicatie van de selectie Frans Stalpers zal hierover ongetwijfeld verslag doen dus richt ik me op Heren 2.

PVC uit Utrecht kwam op bezoek. Doorgaans een goed voetballende ploeg, zo bleek ook vandaag. Ondanks dat vertoeven de Utrechters op een 9e plek op de ranglijst, 1 plekje onder Saestum.

Coach Jansen had een duidelijke boodschap en dito strijdplan.
Boodschap: 3 punten
Strijdplan: de tegenstander onze wil opleggen.

Saestum 2 kan op verschillende manieren spelen en dat is lekker voor een coach en spelers. Vandaag lag de nadruk op de diepgang van de buitenste middenvelders, de compactheid van het defensieve blok op het middenveld en het creëeren van een vrije rol voor Shaquill.
Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat er maar 1 ploeg de baas was en dat was de thuisploeg.
Aanval op aanval werd er op de mat gelegd en buitenspelers Nick en Artan waren nagenoeg onbegrijpbaar voor de backs van PVC. Een aantal kansen kwamen hierdoor tot stand echter de afwerking faalde nog. Na 20 minuten kwam PVC knullig maar terecht aan een strafschop die voor de verder prima keepende Archerraf helaas onhoudbaar bleek. 0-1.

Saestum treurde niet en ging verder waar het mee begonnen was en binnen enkele minuten stond het alweer gelijk. Een scherpe corner van Artan belandde bij de eerste paal en de sterk spelende Glenn kopte attent binnen. Saestum bleef de bal rondspelen en tien minuten later volgde na lang balbezit een crossball op Artan. Het talent controleerde de bal perfect en speelde hem diep op de sprintende(!) Polly. Als in zijn jonge jaren verschalkte hij de uitstormende keeper door hem te passeren en schoof de bal in het lege doel, 2-1.
Tot de rust bleef Saestum oppermachtig en het enige wat de ploeg te verwijten viel was dat er niet verder afstand genomen werd.
De rust brak aan en die werd door Jansen gebruikt om nog wat puntjes op de i te zetten.
De tweede helft werd aangevangen met dezelfde elf spelers.
Meteen was het weer saestum dat ten aanval trok en zodoende werd de tweede helft een kopie van de eerste. Ook hierin scoorde pvc weer na een onoplettendheid aan Saestum zijde. Het stond 2-2 maar de koppies bleven omhoog. De zeer sterk spelende Nick Garia moest het veld verlaten vanwege een opspelende hamstring en werd vervangen door Najib. Niet lang na de 2-2 scoorde Rico vanuit een corner de 3-2. Een verdiende goal, zowel voor de ploeg als ook voor de speler zelf. Rico is de laatste weken goed bezig en laat zien dat ie nagenoeg niet te passeren  is als back. Daarbij geeft ie ook aanvallende impulsen. Hij is derhalve belangrijker voor de ploeg dan dat hij zelf doorheeft. De 4-2 viel kort daarna. Een lange solo van Chris eindigde voor de voeten van Artan en de Benjamin van het team liet dit buitenkansje niet onbenut en tekende zo voor de 4-2. Twintig minuten voor tijd mocht Jordi van Sonderen zijn opwachting maken, dit na een lange en slepende blessure en meteen bij zijn eerste optreden liet hij zien een aanwinst te zijn voor deze ploeg. Jordi verving de moegestreden en hardwerkende Erik Bos. Naast dat Erik alles heeft gegeven pakte hij ook nog eens een gele kaart in dienst van de ploeg.
De prima scheidsrechter vond het na exact 90 minuten welletjes en blies voor het laast op z’n fluit. De sympathieke Utrechters feliciteerden de Zeistenaren met een dik verdiende overwinning waarbij het enige verwijt kan zijn dat de score niet hoger uit is gevallen.
Hoe dan ook: De punten bleven in Zeist en dit laatste zal ook volgende week moeten gebeuren want dan komt De Dreef op bezoek. Wanneer we hetzelfde op de mat kunnen leggen als tegen PVC dan kan het niet anders dan dat er weer een positief resultaat op het scorebord zal staan na 90 minuten.