Datum

13 oktober 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Dit weekend stond alweer de 4de competitiewedstrijd op het programma. Voor deze 4de competitiewedstrijd moest er worden afgereisd naar Zeeland waar IJzendijke de tegenstander was. IJzendijke was het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de hoofdklasse en had thuis nog geen punten verspeelt in de competitie.

Na een lange rit vanwege de file was het snel omkleden om een normale w-up te kunnen draaien. Tijdens de w-up werd al snel duidelijk dat het lastig wordt om ons eigen spelletje goed te kunnen spelen vanwege het hobbelige gras maar tijdens het positiespel lieten de meiden zien zich echt wel aan te kunnen passen aan het gras.

IJzendijke kwam goed uit te startblokken, zette vroeg druk en gingen fysiek de duels in. Saestum kon het baltempo niet hooghouden vanwege het gras waardoor er steeds duels gespeeld moesten worden. Met een snelle balvaste voorhoede kreeg IJzendijke een aantal grote kansen. Gelukkig voor Saestum lag Naomi of een van de andere verdedigsters altijd net op tijd in de weg of stond het vizier niet op scherp waardoor het 0-0 bleef. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam Saestum beter in het spel en wist ook kansen te creëren. Een op bal van Marijn kon net worden gered.  In de 40ste minuut was daar de voorsprong voor Saestum. Een prima genomen corner van Djaylani kwam bij de vrijstaande Pascalle terecht. Pascalle wist de bal met het hoofd in de geode richting te sturen waardoor niemand van IJzendijke de bal uit het doel wist te halen. Niet veel later was het Djaylani die de voorsprong verdubbelde. Binnen de 16 zette Djaylani goed druk en schoot de bal beheerst langs de keepster. De 0-2 was tevens de ruststand.

In de rust wat opvallende aspecten aangestipt maar de tweede helft begon precies zoals de eerste. Dit keer wist IJzendijke wel te scoren. Uit een corner werd er hard binnengekopt. De reactie van Saestum was uitstekend te noemen. Met de mooiste aanval van de middag wist Myrthe met een steekbal Lisa vrij voor de keepster te zetten en beloonde de schitterende aanval. De reactie was voor IJzendijke. Binnen 5 minuten werd de aansluitingstreffer gescoord uit een penalty 2-3.
5 minuten na de 2-3 was het weer raak aan de andere kant. Een afgeslagen corner kwam bij Manon terecht die de bal uit stand in de kruising wist te schieten. Na de 2-4 lag de bal binnen 5 minuten weer in het netje aan de andere kant. De behendige aanvalster van IJzendijke wist twee speelsters te omspelen en de bal af te ronden. 3-4 met nog 20 minuten te spelen. Deze 20 minuten waren billenknijpen. IJzendijke met het betere van het spel en Saestum dat met man en macht verdedigde. Met een goede redding wist Naomi de 4-4 te voorkomen. Met windje mee schoot ze de bal richting Djaylani die het duel met de verdedigster en keepster simpel wist te winnen waardoor ze vrij door kon lopen en de 3-5 binnenschoot. Diep in blessuretijd werd het nog 3-6. Carlijn ontsnapte aan de zijkant behield en overzicht en wist de vrijstaande Myrthe te bereiken, Myrthe schoof de bal beheerst vanaf randje 16 in een hoekje waardoor de keepster kansloos was.

Met de 3 punten in de zak konden we aan de lange terugreis beginnen.
  Vandaag   een  wedstrijd met twee kanten. Aan de ene kant werden er te
  veel kansen weggegeven. De kansen ontstaan vaak op dezelfde wijze dus een
  mooie uitdaging voor de aankomende weken op trainen. Aan de andere kant wordt   er makkelijk gescoord waardoor de tegendoelpunten weer teniet worden gedaan.

Ook als het even niet loopt zoals we gewend zijn staat er een echt team. Met elkaar wordt er gestreden voor iedere meter om een goed resultaat neer te zetten waardoor we deze mindere wedstrijd vanaf onze kant toch winnend hebben kunnen aflsuiten.